Geld verdienen met crypto als beginner?

Ben je nieuw in de crypto wereld en wil je geld verdienen met crypto? Als je van plan bent om binnenkort cryptocurrencies te kopen, kun je het best van te voren goed onderzoek doen naar hoe je een veilige investering doet. Je vindt online een groot aanbod aan cursussen waarin je leert hoe je slim geld kunt verdienen met bitcoin. Wanneer je klaar bent voor de eerste investering zijn er diverse platforms te vinden met elk verschillende voordelen. Lees in dit artikel een aantal tips voor een goede start in de crypto wereld!

Platform kiezen

Je vindt tegenwoordig een groot aanbod aan online platforms om cryptocurrencies te kopen. Wat een geschikte optie is voor jou hangt af af van wat je precies wil doen, hoeveel geld je kunt missen en of je al enigszins bekend bent in de crypto wereld. Drie goede betrouwbare handelsplatformen met Nederlandse klantenservice zijn bijvoorbeeld Bitvavo, Coinmerce en Binance. Op Coinmerce betaal je meer maar het platform is wel heel snel. Bij Binance heb je veel keuze ook in onbekende munten, maar hiervoor moet je wel wat meer ervaren en gevorderd zijn. Een perfecte optie voor beginners is Bitvavo. Hier kun je veilig kennismaken met investeren in cryptocurrencies zonder direct veel geld kwijt te zijn, omdat je al vanaf 1 euro kunt beginnen. Je kunt er ook al grotere investeringen doen.

Keuze tussen crypto valuta’s

Je wil natuurlijk in de beginfase zeker weten dat je in de goede munt investeert met weinig risico op verlies. Daarnaast is het verstandig om een munt te kopen die potentie heeft. Twijfel over welke crypto kopen? Bij Bitvavo vind je populaire cryptovaluta’s zoals bijvoorbeeld Litecoin, Bitcoin, Cardano, Chainlink, Ripple en Ethereum. Dit zijn veilige keuzes om in te beleggen voor beginners.

Strategie bepalen

Je kunt verschillende doelen hebben met jouw investering, het is handig om van te voren een strategie te bepalen en bij te houden welke stappen je zet, zo houd je het overzicht. Sommige mensen kopen crypto omdat ze willen investeren in de toekomst (HODLing) en houden de munten lang vast voor op de langere termijn. Zij gaan er vanuit dat de waarde zal stijgen na een jaar of langer.

Vaak willen investeerders ook graag snel winst pakken en profiteren van prijswijzigingen, dan kiezen ze voor traden. Dit is een kortetermijnstrategie. Hierbij heb je inzicht nodig in financiële schommelingen en technische analyse. Een tip is tot slot om van te voren ook een exitstrategie te maken voor wanneer de koers ineens daalt en neem in dit geval op tijd je winst.

Kortom, bereid je goed voor als beginner, en volg een cursus of ontdek eerst de website van Allesovercrypto voor meer informatie!

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders