China wil Syrië helpen met wederopbouw infrastructuur

De Syrische minister van Transport sprak deze week met een economische delegatie uit China over de wederopbouw van de Syrische infrastructuur, zo meldt het Syrische persbureau SANA. Verschillende Chinese bedrijven willen Syrië helpen met het bouwen en verbeteren van de luchtvaart, het wegennet en de spoorwegen. Ook wil China een directe vliegverbinding openen tussen Beijing en de Syrische hoofdstad Damascus, zodat er op korte termijn goederen aangevoerd kunnen worden.

Volgens de Syrische minister is er de afgelopen jaren veel schade toegebracht aan wegen en bruggen, wat de wederopbouw van de economie bemoeilijkt. Daarnaast is het door economische sancties van de Verenigde Staten, Europa en verschillende Arabische landen erg moeilijk geworden om reserveonderdelen uit het buitenland te importeren. Vooral de burgerluchtvaart zou daar veel hinder van ondervinden.

Investeren in infrastructuur

De bijdrage van China blijft niet beperkt tot alleen de wederopbouw van beschadigde infrastructuur. Ook zouden er plannen zijn om een meer dan 300 kilometer lange snelweg aan te leggen van het westen naar het oosten en van het zuiden naar het noorden van Syrië. Zodoende kan de haven van Latakia worden aangesloten op de internationale handelsroutes die China wil bouwen.

Deze bijdrage is afkomstig van Geotrendlines

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

2 gedachten over “China wil Syrië helpen met wederopbouw infrastructuur

 • 28 januari 2018 om 21:42
  Permalink

  China wilt via helpen macht verwerven in Afrika dus ook in Syrië en daar is niets mis mee.
  Heb zo maar het vermoeden dat Rusland de Hoofdaannemer en coördinator in het land.
  Rusland heeft eerst Iran en Libanon (hesbolla) gebruikt samen met zijn luchtmacht.
  Die anders dan bij de Amerikanen zeer effectief zijn werk heeft gedaan en gebruikt nu Turkije om de door VS gesteunde Koerden een flinke toon lager te laten zingen.
  Dat ook ontiegelijke stommelingen deze Koerden en leren het ook nooit overigs zoals alle Arabische volkeren.
  Zal nog wel een paar jaar duren voor VS uit het midden Oosten is verdwenen.

  Beantwoorden
  • 30 januari 2018 om 10:32
   Permalink

   Dat laatste zie ik voorlopig inderdaad niet gebeuren. De Amerikanen zitten al in dat gebied sinds daar voor het eerst olie gevonden is. Als je het boek van Engdahl leest krijg je een beeld van hoe de verhoudingen historisch zo ontstaan zijn en welke rol de Britten en de Amerikanen gespeeld hebben in deze regio. Echt een aanrader.

   https://www.bol.com/nl/p/century-of-war/9200000001318844/

   In dit boek staat beschreven hoe Duitsland een spoorlijn wilde aanleggen naar Bagdad om olie uit het Midden-Oosten te kunnen halen voor haar eigen economie. Dat plan wilden de Britten koste wat kost dwarsbomen, omdat ze daarmee in economisch en militair opzicht ingehaald zouden worden door Duitsland. Nu zien we iets vergelijkbaars gebeuren, maar dan met China en de Zijderoute richting Europa en het Midden-Oosten.

   Natuurlijk is het geen liefdadigheid dat China en Rusland zich nu ook met deze regio bemoeien. Ook daar spelen natuurlijk machtsbelangen, alleen hanteren China en Rusland een andere strategie om hun doel te bereiken.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders