Regering Duitsland: “Haal voor 10 dagen voedsel en water in huis”

De Duitse regering adviseert haar burgers om voor tien dagen aan eten en drinken in huis te halen, zo schrijft de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Ook doet men er verstandig aan extra contant geld en medische voorzieningen zoals een EHBO pakket in huis te halen. Het is voor het eerst sinds de val van de Berlijnse muur in 1989 dat de Duitse regering een dergelijk advies geeft.

Deze aanbevelingen staan in een nieuw 67 pagina’s tellend rapport over ‘civiele veiligheid’, dat op woensdag aan de Duitse regering aangeboden zal worden. Die gaf in 2012 de opdracht te onderzoeken hoe het land zich het beste kan voorbereiden op ‘extreme situaties’.

“Hoewel een aanval op Duits grondgebied onwaarschijnlijk lijkt is het van belang om voorzorgsmaatregelen te nemen, omdat toekomstige levensbedreigende ontwikkelingen niet uitgesloten mogen worden”, zo citeert de Frankfurter Allgemeine Zeitung uit het rapport.

food-stockpileWater en voedsel

In het rapport staat dat de Duitse overheidsinstanties er verstandig aan doen om nu al te investeren in een back-up plan en in schuilplaatsen voor de bevolking. Ook ligt er voor de overheid een taak om te zorgen voor voldoende drinkwater. Uit het rapport:

“De bevolking zou op een gepaste manier aangespoord moeten worden om tenminste twee liter water per persoon per dag in huis te halen om een periode van vijf dagen te kunnen overbruggen.”

Schuilplaatsen

De aanbeveling om meer eten en drinken in huis te halen is op zichzelf al een zorgwekkend signaal, maar daar blijft het niet bij. In het rapport staan ook andere aanbevelingen, zoals de installatie van meer alarmsystemen, het versterken van gebouwen en het voorzien in voldoende schuilplaatsen. In het rapport staat ook een aanbeveling aan de regering om te zorgen voor voldoende capaciteit in de ziekenhuizen.

Ook moet de infrastructuur zodanig ingericht worden dat militaire voertuigen zich snel in grote aantallen kunnen verplaatsen. Belangrijke ministeries zouden voorbereidingen moeten treffen om in een extreme situatie naar een andere locatie te kunnen verhuizen.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders