Gazprom: “Nord Stream 2 noodzakelijk”

De Nord Stream draait op maximale capaciteit en daarom is het van belang dat er een tweede Nord Stream pijpleiding wordt aangelegd. Dat zei de topman van Gazprom, Alexei Miller, afgelopen vrijdag tijdens een ontmoeting met Poetin. Ook zei hij dat Duitsland nu al de grootste afnemer is van Russisch aardgas, gemeten naar het totale volume.

“De Nord Stream pijpleiding werkt op de maximale capaciteit. De afgelopen weken werd er zelfs 11% meer gas getransporteerd dan waar de pijpleiding voor ontworpen is. Daarom is er geen twijfel over mogelijk dat er vraag is naar de Nord Stream 2 en dat de consument daarvoor zal kiezen. We hebben vorig jaar 49,8 miljard kubieke meter aardgas geleverd naar Duitsland.”

Nord Stream 2 in 2019 gereed

De voorbereidingen voor de aanleg van de Nord Stream 2 zijn al in volle gang en in de Duitse en Russische havens nabij de gasleiding worden de eerste buizen al opgestapeld. De verwachting is dat het project in 2019 gereed is. Er liggen dan vier in plaats van twee pijpleidingen die aardgas van Rusland naar Duitsland kunnen transporteren.

Elke pijpleiding heeft een capaciteit van 27,5 miljard m³, wat betekent dat de totale capaciteit van de Nord Stream route zal verdubbelen van van 55 naar 110 miljard kubieke meter gas per jaar.

Sancties

Ondanks de Europese sancties tegen Rusland gaat de aanleg van de nieuwe Nord Stream 2 gasleiding gewoon door. Tegelijkertijd wordt ook een zuidelijke transportroute voor Russisch aardgas ontwikkeld, die eveneens in 2019 gereed moet zijn. Hierover schreven we eerder al een uitgebreid artikel. Europa beseft dat ze afhankelijk is van aardgas uit Rusland en dat de sancties daarom geen gevolgen mogen hebben voor deze projecten.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders