George Soros: “Europa dreigt uiteen te vallen”

Volgens miljardair George Soros loopt Europa het gevaar uiteen te vallen als gevolg van economische problemen, een aanhoudende stroom van vluchtelingen, een opeenvolging van terreuraanslagen en het besluit van Groot-Brittannië om de Europese Unie te verlaten.

“Europa staat op het punt uiteen te vallen en moet zichzelf compleet opnieuw uitvinden. Dat doel is bereikt als een land als Groot-Brittannië weer bij Europa wil horen, maar om dat doel te bereiken moet de EU zich fundamenteel reorganiseren”, zo verklaarde Soros in een exclusief interview met het Duitse Handelsblatt.

George Soros heeft stappenplan voor Europa

Soros beschrijft vier stappen die Europa zou moeten doorlopen na het debacle van het Britse referendum. Volgens hem moet er ten eerste een duidelijk onderscheid gemaakt worden tussen lidmaatschap van de EU en lidmaatschap van de Eurozone. Ten tweede moet Europa meer gebruik maken van de ruimte die ze heeft om de economie te stimuleren.

george-soros-goldOok moet Europa volgens de miljardair tot het inzicht komen dat Oekraïne een belangrijke rol speelt in de bescherming van Europa tegen ‘bedreiging van buitenaf’. Tenslotte moet er volgens Soros een nieuwe Europese aanpak komen in de vluchtelingencrisis.

In het gesprek met de Duitse krant merkt de miljardair van Hongaarse komaf op dat de ontwikkelingen in Turkije mogelijk net zo belangrijk is als de ‘Brexit’. “Al deze ontwikkelingen bij elkaar vormen een existentiele bedreiging voor het voortbestaan van de Europese Unie”, zo concludeert Soros.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders