Hollande: “Niet Assad, maar ISIS vormt grootste bedreiging”

“Niet Assad, maar terreurbeweging ISIS vormt momenteel de grootste bedreiging”, dat zei de Franse premier Hollande maandag in een toespraak voor het parlement. Hollande verklaarde de oorlog aan ISIS en zoekt bondgenoten in de strijd tegen het terrorisme. Daarvoor wil hij de komende dagen op bezoek bij zowel de Amerikaanse president Obama als bij zijn Russische collega Poetin.

hollande“In Syrië zoeken we een politieke oplossing voor het probleem, en dat is niet Bashar Assad. Onze vijand in Syrië is ISIS”, zo verklaarde Hollande. Hij wil de komende weken meer operaties uitvoeren in Syrië om terroristische doelen uit te schakelen. Ook deed hij in het parlement het voorstel om de noodtoestand in Frankrijk met drie maanden te verlengen. De Franse president wil binnen twee jaar minimaal 5.000 extra mensen aannemen bij de politie en tenminste duizend extra mensen bij de grenscontroles en de douane.

Afgelopen vrijdag vielen er 129 doden en meer dan 300 gewonden door verschillende gecoördineerde terreuraanslagen in Parijs. De aanslag werd al snel opgeëist door terreurbeweging ISIS.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders