Italië doet mee aan Nord Stream 2 project

De regering van Italië wil meedoen aan de ontwikkeling van de Nord Stream 2, een nieuwe gasleiding door de Baltische Zee waarmee Rusland in de toekomst veel meer gas aan Europa kan leveren. Dat schrijft de Italiaanse versie van de Huffington Post. Dit nieuws komt een paar dagen na het telefoongesprek dat de Italiaanse premier Matteo Renzi had met de Russische president Poetin.

De deelname van Italië aan de Nord Stream 2 is een belangrijke verschuiving in de Italiaanse positie, want eind vorig jaar was Italië nog zeer kritisch over dit Duits-Russische project. In december 2015 vroeg Italië nog om een evaluatie van dit energieproject, omdat het niet conformeerde aan het Europese energiebeleid om minder afhankelijk te worden van aardgas uit Rusland. De Nord Stream 2 zou de afhankelijkheid van gas uit Rusland juist vergroten, wat tot grote verdeeldheid leidde binnen Europa.

Nord Stream 2

De Nord Stream 2 is een ruim 1.200 kilometer lange gasleiding die naast de oorspronkelijke Nord Stream gelegd zal worden. Omdat de leiding rechtstreeks van Rusland naar Duitsland loopt zijn er minder risico’s die de levering van aardgas kunnen verstoren. Duitsland heeft tegen de Europese afspraken in al verregaande afspraken gemaakt met Rusland over de uitbreiding van deze gasleiding. Nu Italië zich hierbij aansluit is het interessant om te zien wat andere landen gaan doen. Is volledige Europese onafhankelijkheid van Russisch aardgas wel realistisch?

Nord_Stream_ceremony

Ook Italië staat nu achter de Nord Stream 2

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders