Italië: “Nieuwe sancties tegen Rusland zinloos”

De Italiaanse premier Matteo Renzi heeft zijn Europese collega’s ervan kunnen overtuigen geen nieuwe sancties op te leggen tegen Rusland. Dat is het resultaat van een bijeenkomst van verschillende Europese regeringsleiders in Brussel. Na gesprekken die negen uur duurden besloten de Europese regeringsleiders uiteindelijk de nieuwe sancties tegen Rusland van tafel te halen. De nieuwe sancties waren ter discussie voorgelegd door Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

matteo_renzi_in_russiaDe Italiaanse premier Renzi zei na afloop van de bijeenkomst om 2 uur ’s nachts dat nieuwe sancties tegen Rusland geen positieve bijdrage zullen leveren aan het herstel van de vrede in Syrië. “Ik denk dat de uiteindelijke verklaring de juiste is, door te zeggen dat we er alles aan zullen doen om een overeenkomst te bereiken om de oorlog in Syrië te beëindigen. Ik denk dat nieuwe sancties tegen Rusland niet zullen helpen om dit probleem op te lossen.”

‘Russische dreiging’

De Europese regeringsleiders willen nog geen sancties opleggen, mede uit angst voor een intensivering van de bombardementen in Syrië. De Russen hebben hun vliegdekschip naar de Middellandse Zee verplaatst en volgens NAVO topman Jens Stoltenberg is dat een waarschuwing voor meer Russische bombardementen op Aleppo.

Het Europese topoverleg volgde op een eerdere bijeenkomst in Berlijn tussen de regeringsleiders van Duitsland, Frankrijk en Rusland. Daar spraken de drie landen zowel over de situatie in Oekraïne als in Syrië.

De uitkomst van het Europese topoverleg van deze week is dat er op dit moment geen nieuwe sancties komen tegen Rusland. Maar als de bombardementen in Syrië doorgaan, dan kan dat volgens de Franse premier Hollande en zijn Duitse collega Merkel reden zijn om alsnog nieuwe sancties te eisen.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders