John Pilger: “Niet Noord-Korea, maar de VS zijn grootste bedreiging”

Volgens onderzoeksjournalist en documentairemaker John Pilger is niet Noord-Korea, maar de Verenigde Staten op dit moment de grootste bedreiging voor een wereldvrede en de grootste risicofactor voor een nucleaire oorlog. Ook verwacht hij niet dat sancties tegen Noord-Korea enig effect zullen hebben. In een interview met Russia Today zegt hij daar het volgende over:

Het probleem is niet Noord-Korea, het probleem is niet Rusland, het probleem is niet China, het probleem is de Verenigde Staten. Er zijn in het verleden veel overeenkomsten gesloten – in 1992, in 1994 – om Noord-Korea te ontdoen van nucleaire wapens. Het probleem is de VS en dat moet je in een breder perspectief aanschouwen.

Het probleem van de wereld is op dit moment eigenlijk het in toom houden van de Verenigde Staten. Tijdens de eerste Koude Oorlog sprak de VS over het in toom houden van de Sovjet-Unie, maar nu gaat het om het in toom houden van de Verenigde Staten en dat zo is het eigenlijk altijd al geweest.

Noord-Korea heeft inderdaad een onvoorspelbaar regime, maar er is absoluut geen enkele twijfel over dat mocht Noord-Korea geen nucleaire wapens hebben, dat ze dan aangevallen zouden worden of dat er iets vergelijkbaars zou zijn gebeurd als met Libië, Irak, Syrië en Afghanistan.

Ten aanzien van de sancties tegen Noord-Korea…

Ik denk niet dat dat verschil maakt, omdat de sancties niet zullen werken tegen Noord-Korea. Het land heeft over de jaren heen een levensstijl ontwikkeld en strategische wapens ontwikkeld, wetende dat het in een permanente staat van belegering zal verkeren. Dus ik zie de sancties niet werken.

Noord-Korea zal steun blijven krijgen uit China, alleen China zal dat nu op een andere manier doen. In plaats van zaken te doen met de Noord-Koreanen zal men zakendoen met Chinese zakenmensen in Noord-Korea. Zoals met alle sancties zijn er manieren om ze te omzeilen. De sancties zijn irrelevant in dit verhaal. Wat we nodig hebben is een vredesverdrag tussen de VS, Noord-Korea en de regering van Zuid-Korea.

Over de nucleaire dreiging in de wereld…

Wat we nu zien, en daar is voor zover ik weet nog niet over bericht in de Amerikaanse media, is een NAVO document uit Duitsland waarin gesproken wordt over het begin van het einde van het verdrag ten aanzien van het gebruik van middellangeafstandsraketten. Dat is het meest belangrijke verdrag van de oude Koude Oorlog. Haal je die weg, dan heb je de reële dreiging van een nucleaire oorlog tussen de grote landen. Dus in een zekere zin is de huidige situatie in Noord-Korea een bijzaak.

Deze bijdrage is afkomstig van Geotrendlines

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over “John Pilger: “Niet Noord-Korea, maar de VS zijn grootste bedreiging”

 • 21 september 2017 om 13:03
  Permalink

  Logisch, vrede in de wereld is de doodsteek voor de VS.

  Met vrede in de wereld heeft de VS/’Corporate DC’ eigenlijk geen bestaansrecht meer. Het wordt helemaal gedirigeerd door de bankierskliek.

  Momenteel is het beleid (alle) oorlogen permanent te maken. ‘The Long War’.

  Voor de VS is alles oorlog. WO3 wordt op alle fronten gevoerd, en wereldwijd. De meeste landen worden ‘opgelost’ zonder 1 schot te hoeven lossen.

  “Europol sources swear that at least 5000 jihadis have entered the EU disguised as refugees. No one’s asking; if they have been positively identified, how come they were not arrested?
  At least 400 of those may be ready to wreak havoc all across Europe.
  The fact that ISIS/ISIL/Daesh is blowing up citizens from the EU and many other nationalities right under NATO’s noses cannot but raise eyebrows.”:
  https://sputniknews.com/columnists/201603241036911634-jihadists-europe-cells-brussels/

  http://between-the-lines-ludwig-watzal.blogspot.it/2015/06/the-globalization-of-war-americas-long.html

  De VS heeft al >800 militaire bases over de hele wereld. Momenteel bouwt het ook nog een permanente militaire basis in Israël. (aanval op Iran van plan?; wat anders?)

  Ook de VS wordt niet vergeten door het Pentagon. Dit is biologische en chemische oorlogsvoering tegen de eigen bevolking. ‘crossing the red line’:
  “Aerial naled mosquito spraying returns Miami last night zika banned in EU”: https://medicalxpress.com/news/2016-09-aerial-pesticide-key-driver-zika.html

  Onze media en politiek blijft zwijgen, stemt dus in. WO3 is the game.
  (In de VS worden kabelmij’s en bedrijven die via andere infrastructuur Tv-kanalen doorgeven gedwongen het gerenommeerde en veelbekeken RT op zwart te zetten.) Een veeg teken.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders