Libië vraagt $20 miljard om vluchtelingenstroom te stoppen

Libië heeft de komende twintig jaar een bedrag van in totaal $20 miljard nodig om de stroom van vluchtelingen naar Europa tegen te houden. Dat zei Khalifa Haftar, generaal van het Libische leger, onlangs in een interview met de Italiaanse krant Corriere Della Sera. Volgens hem is het op dit moment onmogelijk de vluchtelingenstroom richting Italië en Spanje tegen te houden, omdat Libië niet de middelen heeft om alle mensen zelf op te vangen.

Het vluchtelingenprobleem is niet op te lossen bij onze kustlijn. Als ze niet meer de zee op gaan moeten we ze hier houden en dat is niet mogelijk. De overeenkomsten die de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Marco Minniti, gemaakt heeft met lokale stammen, milities en gemeenten zijn slechts lapmiddelen en fragiele oplossingen.

In plaats daarvan moeten we samenwerken om de stroom van vluchtelingen te stoppen aan de 4.000 kilometer lange woestijngrens in het zuiden van het land. Mijn soldaten zijn daar klaar voor, ik heb driekwart van het land onder controle. Ik heb de expertise, maar niet de middelen om dat te doen.

Macron vroeg mij wat we daarvoor nodig hebben. Ik zal hem een lijstje sturen. Denk aan opleidingen voor grenswachten, munitie en wapens, maar ook aan woestijnjeeps, drones, sensoren, lampen voor nachtvisie, helikopters en de materialen die nodig zijn om op iedere honderd kilometer 150 zeer mobiele gewapende mannen te kunnen positioneren.

$20 miljard naar Libië

Het bedrag van $20 miljard is veel groter dan de €6 miljard die Europa met tegenzin naar Turkije overmaakte om de vluchtelingen vanuit Syrië en Irak op te vangen. Dat Libië veel meer geld nodig heeft is volgens generaal Haftar niet meer dan logisch, omdat Libië een veel grotere stroom vluchtelingen vanuit heel Afrika moet opvangen.

Sinds de NAVO bombardementen op Libië en de moord op kolonel Gaddafi wordt het land verdeeld door rivaliserende regeringen en milities. De twee machtigste mannen in het land zijn generaal Khalifa Haftar – die een groot deel van het land en het leger onder controle heeft – en de premier van de eenheidsregering Fayez Serraj.

In juli kwamen beide heren op uitnodiging van de Franse president Emmanuel Macron bijeen in Parijs, maar dat overleg leverde geen concrete maatregelen op. Er werden geen overeenstemming bereikt over het aanpakken van de migratiestroom en ook over de toekomst van de Libisch regering werd men het niet eens.

Na de teleurstelling van het topoverleg in Parijs besloot de Libische generaal Haftar een bezoek te brengen aan de regering in Moskou, waar hij een ontmoeting had met de Russische minister van Defensie Sergey Shoigu en Minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov. Volgens Midden-Oosten specialist Vladimir Fitin van het Russian Institute for Strategic Studies kan Rusland kan een belangrijke rol spelen in de vredesonderhandelingen in Libië.

Vluchtelingenstroom voorspeld door Gaddafi

Kolonel Gaddafi heeft de landen van de NAVO in april 2011 tevergeefs gewaarschuwd voor de vluchtelingenstroom die zou ontstaan door het bombarderen van Libië. Deze profetische woorden van Gaddafi zijn door de Nederlandse mainstream media waarschijnlijk nooit uitgezonden, dus laten wij het nog maar een keer zien.

Jullie mensen in de NAVO, luister naar mij. Jullie bombarderen de muur die de Afrikaanse migratie richting Europa tegenhield. Deze muur stopte de terroristen van Al-Qaeda. Libië was deze muur en jullie zijn deze aan het slopen, jullie dwazen…

Deze bijdrage is afkomstig van Geotrendlines

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders