Medvedev geeft zeer scherpe waarschuwing aan NAVO

Terwijl westerse media navelstarend berichten over de financiële crisis en zich er kennelijk niet bewust van zijn dat de wapenwedloop van het laatste decennium de geopolitieke verhoudingen op scherp hebben gezet, heeft president Medvedev in een TV-toespraak aan het Russische volk een scherpe waarschuwing aan het Westen afgegeven.

Rusland zal van de optie om uit het nucleaire ontwapeningsverdrag te stappen gebruik maken, indien de Verenigde Staten en de NAVO niet inbinden. Het raketschild is van een geopolitiek belang, omdat dit de huidige status-quo doorbreekt en het westen een “first-strike capability” geeft: indien het westen kernwapens inzet, dan kan Rusland reageren maar dat wordt door het raketschild ongedaan gemaakt. Rusland waarschuwt nu: stop of we schakelen het raketschild met met militaire middelen uit.

Voor de Engelstalige ondertiteling, klik op “cc”.

De aangekondigde maatregelen van president Medvedev:

“Ten eerste heb ik het ministerie van Defensie geïnstrueerd om met onmiddellijke ingang het early-warning radarstation voor raketaanvallen in Kaliningrad in staat van paraatheid te brengen [vertaling van: “on combat alert”]. Ten tweede, een defensieve bescherming voor de strategische nucleaire Russische wapens zal met prioriteit versterkt worden als een maatregel die in het kader past van de ontwikkeling van het programma voor onze lucht- en ruimte verdediging. Ten derde, de nieuwe strategische ballistische raketten van de Strategische Raketten eenheden en de marine zullen worden uitgerust met geavanceerde raketschild penetratie-systemen en nieuwe en zeer effectieve kernkoppen. Ten vierde heb ik de opdracht aan de strijdkrachten gegeven om maatregelen te treffen voor het uitschakelen van de data- en begeleidingssystemen van het raketafweersysteem, indien nodig … Ten vijfde, indien de bovenstaande maatregelen onvoldoende blijken te zijn, dan zal de Russische Federatie moderne offensieve wapensystemen in het westen en zuiden van het land in gaan zetten, zodat ons vermogen tot het uitschakelen van een deel van de Amerikaanse raketafweersysteem in Europa verzekerd is. Een stap in dit proces omvatten de Iskander raketten die in de Kaliningrad-regio in te zetten.”

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders