Oliver Stone: “Er is een media-oorlog gaande”

Volgens documentairemaker Oliver Stone is er een media-oorlog gaande, die als doel heeft het publiek te misleiden en de waarheid te verhullen. Daarmee reageert hij op het blokkeren van verschillende bankrekeningen van televisiezender Russia Today door de Britse bank NatWest. De bank, die onderdeel is van de Royal Bank of Scotland, liet weten de relatie niet meer voort te willen zetten.

oliver_stone-teaser“Russia Today is altijd een verantwoorde zender geweest, ze zijn heel open over de feiten en laten ook het beeldmateriaal als bewijs zien. Misschien is de zender een bedreiging en beschouwen ze het als propaganda. Maar als ik dan kijk naar de kranten in Londen, dan vraag ik mij af: Wie maakt hier gebruik van propaganda? Het is een media-oorlog en het is een schande dat de waarheid wordt opgeofferd”, zo verklaarde de documentairemaker tegenover de Russische nieuwszender.

Media-oorlog

De Royal Bank of Scotland is voor het grootste deel nog in handen van de staat, maar de Britse regering ontkent iets te maken te hebben met het blokkeren van de bankrekeningen. De Britse en Amerikaanse regering kwamen afgelopen zondag nog bij elkaar om te praten over nieuwe sancties tegen Rusland en Syrië. Een dag later werden de bankrekeningen geblokkeerd en werd klokkenluider Julian Assange van Wikileaks nog afgesloten van toegang tot het internet.

Nu de Amerikaanse verkiezingen dichterbij komen worden er van alle kanten nieuwe verhalen de wereld in geslingerd, waarbij het voor de neutrale toeschouwer niet meer te achterhalen valt wat nou feit en fictie is. Of het nou gaat om het verleden van de twee presidentskandidaten, de onthullingen van Wikileaks of de bombardementen in Syrië. Volgens Oliver Stone is het een zwaktebod om een televisiezender op deze manier dwars te zitten. “Het is belangrijk om de multipolaire visie te respecteren.”


Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *