Oud NAVO generaal: “Westen stevent af op oorlog met Rusland”

Europa stevent af op een militaire confrontatie met Rusland, dat zegt oud NAVO generaal en voormalig Britse generaal Alexander Richard Shirreff. Hij lanceerde deze week een nieuw boek getiteld ‘War with Russia 2017‘, waarin hij een scenario schetst waarin Rusland verder oprukt richting Oekraïne en de Baltische Staten en daarmee de confrontatie met het Westen aangaat. Uit de titel van het boek kunnen we afleiden dat dit conflict volgend jaar al kan plaatsvinden, een uiterst bizarre gedachte.

Alexander Richard Shirreff baseert zich op de inzichten die hij tussen 2011 en 2014 verkregen heeft in dienst bij de NAVO. In zijn boek beschrijft hij hoe Rusland Oekraine binnenvalt om een directe verbinding over land te krijgen naar de Krim. Daarna volgt een invasie van de Baltische staten in een poging de insluiting van Rusland door de NAVO te doorbreken. Het verhaal van Shirreff gaat nog verder, want hij ziet Rusland er zelfs voor aan te dreigen met inzet nucleaire wapens.

Videofragment van de Guardian

Rusland versus NAVO?

Tijdens de boekpresentatie benadrukte Shirreff dat dit scenario te vermijden is, maar alleen als de NAVO op tijd stappen zet om een mogelijke inval te voorkomen. Daarom is het volgens hem noodzaak om zo snel mogelijk heel veel troepen te stationeren in de Baltische Staten. Hij verwijst naar het NAVO topoverleg dat in juli zal plaatsvinden in Warschau, waar men waarschijnlijk stappen zal zetten in deze richting.

Volgens Alexander Richard Shirreff kenmerkt de geschiedenis zich door tal van irrationele beslissingen van grote leiders. Daarom moeten we volgens hem serieus rekening houden met het scenario van een Russische invasie. Hij beschrijft Rusland als de grootste tegenstander van het Westen en betoogt in zijn nieuwe boek dat Poetin alleen gestopt kan worden als het Westen op tijd maatregelen neemt. Zijn analyse wordt onderschreven door oud-NAVO commandant James Stavridis. Hij schrijft het volgende in het voorwoord van het boek:

“Onder leiding van president Poetin is Rusland een gevaarlijke koers ingeslagen. Als we toestaan dat ze daarmee doorgaan, dan kan dat onverbiddelijk leiden tot een confrontatie met de NAVO. En dat betekent een oorlog die snel kan omslaan in een nucleaire oorlog.”

alexander-richard-shirreff2

Alexander Richard Shirreff is een gevaarlijke man

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders