Poetin: “Vliegtuigcrash Egypte was terroristische aanslag”

De Russische president heeft zojuist bevestigd dat het neerstorten van vliegtuig A321 boven de Sinaï woestijn een terroristische aanslag was. Onderzoek naar de bagage en de resten van het neergestorte vliegtuig wijzen volgens experts op een explosief dat in het bagageruim tot ontploffing is gebracht. Het zou gaan om een zelfgemaakte bom met 1,5 kilo aan TNT.

plane-crash-sinai“We kunnen zeggen dat er sprake was van een terreuraanslag. Tijdens de vlucht werd een zelfgemaakt explosief met 1,5 kilo aan TNT tot ontploffing gebracht. Daardoor brak het vliegtuig in de lucht uit elkaar en dat verklaart waarom de onderdelen van het vliegtuig over een enorm groot gebied verspreid liggen”, zo verklaarde Alexander Bortnikov van de Russische veiligheidsdienst.

Bij de crash van vliegtuig A321 kwamen 224 mensen, voornamelijk Russen, om het leven. Het vliegtuig A321 steeg op van Sharm-el-Sheikh en was op weg terug naar Rusland. Boven de Sinai woestijn verloor het vliegtuig opeens hoogte en viel het contact weg met de luchtvaartleiding. Niet veel later werd duidelijk dat het vliegtuig was neergestort.

$50 miljoen uitgeloofd

Poetin zei vanmorgen in een verklaring dat er $50 miljoen is uitgeloofd voor diegene die de dader van deze aanslag weet te vinden. Ook vraagt Poetin andere landen op om te helpen in de zoektocht naar de dader van deze terreuraanslag.


Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *