De Russische president heeft zojuist een persconferentie gegeven in reactie op de Amerikaanse verkiezingen. Daarin feliciteerde hij de Amerikaanse bevolking met het kiezen van een nieuwe president en sprak hij nogmaals zijn wens uit om de relaties tussen Rusland en de Verenigde Staten te herstellen. Hij deed een handreiking aan Trump om de banden tussen beide wereldmachten aan te halen. Tijdens de persconferentie zei Poetin het volgende:

Trump heeft gesproken over het herstel van de relaties tussen Rusland en de VS. Het is niet onze fout dat de relaties tussen Rusland en de VS verslechterd zijn, maar Rusland is bereid om de relaties met de VS te herstellen. Dit is een moeilijk proces, maar we willen hieraan meewerken. We zullen daar alles aan doen om de relaties op een duurzaam en houdbaar pad te brengen. Dit is in het belang van de Amerikaanse en Russische bevolking. Dit zal een positief effect hebben op de wereldwijde veiligheid en stabiliteit.

Voor deze persconferentie verzamelde Poetin vertegenwoordigers van verschillende handelspartners van over de hele wereld. Daarin waren Nederland, IJsland, Griekenland, Finland, Canada en nog een aantal andere landen vertegenwoordigt. Poetin sprak zijn wens uit om de samenwerking met deze landen op verschillende gebieden te intensiveren.