Poetin: “We zijn in de rug gestoken”

We zijn in de rug gestoken door zij die medeplichtig zijn aan het terrorisme. Deze gebeurtenis heeft serieuze gevolgen voor de relatie tussen Rusland en Turkije. Dat zei de Russische president Poetin zojuist over het neerhalen van een Russisch gevechtsvliegtuig op de grens tussen Turkije en Syrië. De piloten van het vliegtuig zouden meerdere waarschuwingen van het Turkse leger genegeerd hebben. Daarna is het vliegtuig uit de lucht gehaald, waarbij naar verluid één van de twee piloten om het leven is gekomen.

Poetin veroordeelt het neerhalen van het Russische gevechtsvliegtuig, omdat de piloten volgens hem nooit een bedreiging zijn geweest voor Turkije. Ook zet hij vraagtekens bij de rol die het land speelt in de strijd tegen terrorisme, omdat een aanzienlijk deel van de olieproductie van ISIS verkocht wordt in Turkije. In een korte persverklaring zei Poetin het volgende:

“Veel olie uit de gebieden van ISIS gaat naar Turkije. Daarmee draagt Turkije bij aan de financiering van ISIS. Deze tragische gebeurtenis heeft serieuze gevolgen voor Russisch Turkse relatie. We zijn in de rug gestoken door zij die medeplichtig zijn aan de terroristen. Het neerhalen van een vliegtuig heeft niets te maken met de strijd tegen terrorisme. Onze piloot heeft Turkije nooit bedreigd. Ik weet niet in wiens belang dit incident is, maar het is niet in ons belang.

Voor zover ik weet heeft Turkije contact gezocht met haar NAVO geallieerden om dit incident te bespreken, alsof wij een Turks vliegtuig hebben neergehaald! Willen ze dat de NAVO de belangen van ISIS behartigt? Ik begrijp dit niet… Ik snap dat elke regio zijn eigen interesses heeft, wij respecteren dat. Maar dit soort misdaden accepteren we niet.

We hopen dat de internationale gemeenschap zich gezamenlijk zal inzetten tegen het gemeenschappelijke kwaad. In dit perspectief vragen we om samenwerking van alle landen in de regio in de strijd tegen terrorisme. We gaan door met onze missie.”

poetin-vluchtenlingencrisis

Poetin: “We zijn in de rug gestoken”


Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *