Prodi: “EU beleid tegenover Rusland is suïcidaal”

Het beleid van de EU tegenover Rusland is politieke en economische zelfmoord, aldus de Italiaanse oud-premier Romano Prodi. Het is volgens hem essentieel dat Europa en Rusland de economische relatie opnieuw opstarten en er weer een uitwisseling van culturen plaatsvindt, aldus de Italiaan die van 1999 tot 2004 ook voorzitter was van de Europese Commissie. Hij deed deze uitspraken in een interview met de Russische financiële krant Izvestia.

prodiVolgens Prodi wil Italië graag de banden met Rusland aanhalen, maar wordt dat bemoeilijkt door het sanctiebeleid van de EU. Daarover zei hij het volgende:

“Het is voor geen enkel Europees land makkelijk een beleid te voeren dat in strijd is met het officiële standpunt van de EU. Italie zoekt verbetering in de relatie met Rusland, maar er zijn zekere beperkingen die worden opgelegd door algemeen EU beleid. Ik geloof dat Rusland elke poging moet aangrijpen om lidstaten van de EU te helpen die voornemens zijn de relatie met Rusland te herstellen.”

“Samenwerking met Rusland essentieel”

De voormalig premier van Italië zegt in het interview met Izvestia dat het belangrijk is de politieke dialoog op te starten, de economische relaties te herstellen en dan de humanitaire problemen aan te pakken. In een globaliserende wereld speelt dat in het voordeel van beide partijen. Volgens Prodi is samenwerking tussen Europa en Rusland essentieel in de wereldwijde politiek:

“Als er geen dialoog is tussen beide partijen, dan kunnen bepaalde groepen en landen van deze miscommunicatie gebruikmaken en de deuren openen voor terrorisme.”

De aanpak van terrorisme is volgens Prodi een gemeenschappelijk doel dat vraagt om een gemeenschappelijke aanpak. Samenwerking op dit vlak kan volgens hem bijdragen aan het oplossen van het vluchtelingenprobleem.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders