Rusland bereid zich voor op economische oorlogsvoering

Rusland voelt zich door dreigende economische sancties genoodzaakt preventieve maatregelen te nemen. Volgens Russia Today werkt Rusland aan een nieuw wetsvoorstel dat het mogelijk maakt bezittingen van Europese en Amerikaanse bedrijven op Russisch grondgebied te ‘bevriezen’. Een dergelijke wet zou in werking kunnen treden, indien de Verenigde Staten besluiten economische sancties op te leggen.

Andrey Klishas, voorzitter van de Russische Eerste Kamercommissie voor institutioneel recht, is van mening dat Rusland genoeg middelen in handen moet hebben om met de dreiging van sancties door het buitenland om te kunnen gaan. Een team van advocaten bereidt momenteel een apart wetsvoorstel voor dat de Russische president en de Russische regering in staat stelt buitenlandse eigendommen op Russisch grondgebied te confisqueren. Daaronder zouden ook bezittingen vallen die toebehoren aan buitenlandse private bedrijven in Rusland.

Sancties

Volgens Klishas moeten alle sancties tegen Rusland wederzijds zijn. De wetsvoorstellen die nu op de tekentafel liggen zijn volgens hem in lijn met de Europese standaarden. “We kunnen ons het voorbeeld van Cyprus nog herinneren, waarbij confiscatie van tegoeden in feite één van de voorwaarden was voor steun vanuit de EU”.

Hij ontkende dat de voorbereiding van anti-maatregelen bijdraagt aan de spanningen tussen Rusland en de Verenigde Staten.

“We willen alleen suggereren dat we – in plaats van elkaar te bedreigen met sancties – samen met onze partners om de tafel gaan zitten, zodat we de Oekraïense grondwet kalm kunnen doornemen en kunnen begrijpen wat er in dit soevereine land gebeurd is. Het belangrijkste wat we willen bereiken is – of onze Europese en Amerikaanse partners dat nou willen of niet – is om te luisteren naar onze argumenten en daar adequaat op te reageren.”

Russische beleidsmakers hebben de Amerikaanse dreiging met sancties al veroordeeld als ‘eenzijdig’ en ‘zelfzuchtig’. “Diegene die de situatie interpreteren als een daad van agressie en die dreigen met boycots en sancties zijn dezelfde die consistent alle betrokken deelnemers hebben aangemoedigd de dialoog uit de weg te gaan. Daarmee zijn ze uiteindelijk verantwoordelijk voor de polarisatie van de Oekraïense maatschappij”, zo verklaarde de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov afgelopen maandag.

Rusland laakt houding VS

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken laakt de houding van de Amerikanen. “Moskou heeft de Amerikanen herhaaldelijk en bewezen uitgelegd dat hun eenzijdige sanctionerende maatregelen niet passen bij de standaarden van beschaving die gelden tussen landen. Als dit niet werkt, dan zullen we terug moeten slaan. En niet noodzakelijkerwijs op dezelfde manier”, aldus de woordvoerder van het ministerie Aleksandr Lukashevich.

russian-federation-council

Russische Federatieraad laat zich niet afschrikken door de Amerikaanse dreiging

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

4 gedachten over “Rusland bereid zich voor op economische oorlogsvoering

  • Het is opmerkelijk dat haast alle berichtgeving in de westerse media over Poetin negatief is. De mainstream media zijn voortdurend bezig een beeld van hem te scheppen dat hij niet deugt. Het niet respecteren van homorechten en mensenrechten, oorlogszuchtig, macho gedrag, sluw, onbetrouwbaar enz. zijn allemaal eigenschappen die Vladimir Poetin toebedeeld worden. Nog opvallender is het dat de mensen die Poetin deze eigenschappen toebedelen zelf meestal doortrapte leugenaars zijn, die de ene na de andere onwaarheid verkondigen of waarheid juist verzwijgen, privacy schenden en frauduleus gedrag belonen. Hiervoor hoeven we alléén maar naar onze eigen politici te kijken en te luisteren.
    De bankiersfamilie “de Rothschild” heeft het, na een voorbereiding van ruim 200 jaar, eindelijk voor elkaar dat zij nu op het punt staan om, samen met een klein aantal machtige vazallen, waaronder de Rockefellers, Georg Soros, Goldman Sachs en Morgans een mondiale greep naar de macht te doen. Zij zijn in het bezit van de totale bankensector, inclusief de centrale banken. Ze beheersen het mondiale monetaire systeem, en hebben het wereldwijde monopolie op geldcreatie. Zij zijn de financiële krachten achter alle grote multinationals en de zware industrie met inbegrip van de wapenindustrie. De complete financiële handel en wandel van de Rooms Katholieke Kerk is al sinds 1823 overgenomen door de Rothschilds en dat is nog zo tot op de dag van vandaag. De spelregels voor de politici worden door hen bepaald via hun instituten als, IMF, Wereldbank en BIS. Ook maken zij de dienst uit bij de Wereld voedsel organisatie (FAA), Wereld Handels Organisatie (WTO) en de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO). Kortom, de gehele samenleving wordt door hen gedomineerd. Door gebruik te maken van allerlei ingewikkelde constructies en stromannen blijven zij zelf op de achtergrond en treden niet of nauwelijks in de openbaarheid.
    Het enige wat er nog aan schort is het feit dat er, wat centrale banken betreft, nog een paar landen zijn die niet aan het handje lopen van van de Rothschild bankiers. Het Rusland van Poetin bijvoorbeeld is er één van, alhoewel zij wel deelnemen in Rothschild’s Bank for International Settlement (BIS). Maar Iran, Syrië , Cuba en Noord-Korea (nog) niet. Tot voor kort behoorden ook Irak en Libië bij deze landen maar dat probleem heeft Rothschild inmiddels opgelost.

    Beantwoorden
    • “Het is opmerkelijk dat haast alle berichtgeving in de westerse media over Poetin negatief is”
      Inderdaad vreemd dat deze vrijwel haaks staat op de mening van de bevolking in het westen.

      Beantwoorden
  • Ik vind het prachtig om te zien hoe de Russen omgaan met deze zaak.
    Beheerst en doordacht terwijl de EU lijkt te panikeren en de VS de gebruikelijk bully taal uitkraamt (sancties is overigens een zwaktebod) en zich in een positie manoeuvreert waarbij ze zichzelf, net als bij Syrië, hopeloos in de hoek laat zetten.
    Pluim voor Putin c.s.! afgang voor de “low-IQ president” Obama (zoals de Iraniërs hem intussen noemen).
    Iraq, Afghanistan, Jemen, Libië, Syrië etc. kunnen ze met dreigementen en hitman slopen, Egypte ook nog, maar Rusland niet.
    Het lijkt er waarempel op dat de rollen t.o.v. 30 jaar terug volledig omgedraaid worden en de VS een fascistische, godloze staat is geworden met Sovjet trekken, terwijl Rusland zich omvormt tot een Christelijke natie met een sterke middenklasse.
    Absurd dat homogedoe over Rusland. Putin feliciteerde Ireen Wust toch zelf. Als hij zo’n LGBT hater was, had hij dat niet gedaan. Wat te zeggen van de doodstraf voor homo’s in moslimlanden zoals Pakistan, Saoedi Arabië etc, daar hoor je de VS, Mark Rutte en Gordon niet over (durven ze ook niet).
    Het enige wat de VS nog heeft is een sterk leger wat in de Oekraïne net zo ten onder zal gaan als Napoleon en Hitler, als ze het lef hebben om via dat land tegen Rusland op te trekken. Je kunt de Russen in hun achtertuin niet verslaan zo leert de geschiedenis.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo