Rusland en Iran versterken militaire samenwerking

Rusland en Iran willen meer samenwerking op militair en technologisch gebied, nu beide landen getroffen zijn door nieuwe Amerikaanse sancties. Dmitry Rogozin, de vice-premier van Rusland, bracht afgelopen weekend een bezoek aan Iran, waar hij met de Iraanse minister van Defensie sprak over een nieuwe levering van Russische wapens. Naast de levering van wapens wil Rusland ook technologische expertise ter beschikking stellen.

Rusland en Iran werken de laatste jaren steeds meer samen, omdat de twee landen door de Amerikaanse sancties meer op elkaar aangewezen zijn. In 2014 werd een overeenkomst bereikt over de ontwikkeling van acht nieuwe kerncentrales in Iran, die met hulp van Rusland gebouwd zullen worden. Ook op militair gebied werken de twee landen al samen, aangezien Iran inmiddels Russische S-300 luchtafweerinstallaties in gebruik heeft genomen. Deze deal werd in 2007 al ondertekend, maar liep door een resolutie van de VN Veiligheidsraad uit 2010 een aantal jaar vertraging op.

Eerder deze week ondertekende de Amerikaanse president een wet die nieuwe sancties oplegt aan Rusland, Iran en Noord-Korea. Daarmee heeft de VS volgens de Russische premier Medvedev in feite een nieuwe handelsoorlog ontketend. Het is nog onduidelijk hoe groot de gevolgen zullen zijn van deze sancties, maar Rusland neemt het zekere voor het onzekere door haar economische en militaire relaties met niet-Westerse bondgenoten te versterken.

Deze bijdrage is afkomstig van Geotrendlines

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

2 gedachten over “Rusland en Iran versterken militaire samenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders