Rusland legt spoorlijn om Oekraïne heen

Rusland heeft de laatste hand gelegd aan een nieuw stuk spoorlijn, waardoor het doorgaande treinverkeer niet langer door Oekraïne hoeft te reizen. De bouw van dit nieuwe traject van 137 kilometer begon in 2014, toen de relaties tussen beide landen verslechterden en de veiligheidssituatie in Oekraïne niet meer gegarandeerd kon worden.

“Deze nieuwe spoorlijn geeft stabiliteit voor passagiersvervoer en goederenvervoer, maar nog belangrijker is dat het de economische en technologische risico’s verkleint van de route die door Oekraïne loopt. Daar moet het treinverkeer stoppen en zijn er vertragingen”, zo verklaarde Yuri Saakyan tegenover RIA Novosti. De oude route liep voor een gedeelte door Lugansk, een regio waar het al langer onrustig is.

Nieuwe spoorlijn gaat niet meer door Oekraïne (Bron: Russia Today)

Zijderoute

Het nieuwe traject dat vanaf nu in gebruik wordt genomen is onderdeel van een hogesnelheidsverbinding die centraal-Rusland moet verbinden met de kustlijn bij de Zwarte Zee. Via deze spoorlijn kunnen reizigers sneller naar de Krim reizen, want passagierstreinen kunnen op dit nieuwe traject snelheden van 140 tot 160 kilometer per uur halen.

Ook voor het goederenvervoer kan deze spoorlijn een belangrijke functie vervullen. Werpen we een blik op de kaart, dan zien we dat deze spoorlijn in het verlengde ligt van de transportroute die India en Iran willen aanleggen. Daarmee kunnen goederen uit Iran en India sneller naar Moskou getransporteerd worden.Deze bijdrage is afkomstig van Geotrendlines

7 gedachten over “Rusland legt spoorlijn om Oekraïne heen

 • 15 augustus 2017 om 20:21
  Permalink

  Dan zal Moskou in de toekomst geen gebrek aan Iraanse pistache noten hebben.
  Wel hoop ik dat Rusland niet Iran nog meer bevooraad met oorlogsmaterieel.
  In dat land zitten wel gek genoege imans die prediken om een bloedbad te verrichten in Israël. Daar zit de wereld toch ook weer niet op te wachten.
  Of wel ? Je weet het maar nooit in deze gekke wereld.
  India is ook zeer interessant voor Moskou,daarmee bedoeld Rusland.

  http://wtcthehague.com/nl/over-india

  Beantwoorden
  • 17 augustus 2017 om 09:55
   Permalink

   India is een grote afzetmarkt, ook voor Russische producten. Een snellere handelsroute tussen beide landen is dus een gezamenlijk belang. Kwestie van tijd inderdaad voordat dit soort nieuwe handelsroutes gerealiseerd worden.

   Beantwoorden
 • 16 augustus 2017 om 17:47
  Permalink

  Go Putin.. ! Die man is goed bezig. Qua grondstoffen heeft het land niets of niemand nodig.. Dat is vandaag de dag anders met een aantal Europese landen..

  Beantwoorden
  • 16 augustus 2017 om 19:16
   Permalink

   Dus jij denkt dat Rusland niks en niemand nodig heeft.
   Jeminee,typisch weer zo’n domme posting van jou.
   Rusland legt die spoorbielzen heus niet alleen aan voor hun export.
   Als je denkt dat Rusland alleen maar hun grondstoffen genoeg heeft, heb je het mis. Heel veel producten hebben zij niet en weten zij ook niet zelf te maken.
   Rusland importeerd dus ook veel en daar is de verlegging van dat spoorlijntje ook voor nodig.
   Anders heeft Rusland met de door Amerika gesubsieerde Oekraïnse grenscontroles te maken. Dat wil Putin liever niet. Heel begrijpelijk als je ziet hoe Amerika Rusland behandeld.

   Beantwoorden
   • 16 augustus 2017 om 20:25
    Permalink

    Spoorlijn zelf lag er allang hoor.. Het is een klein stukje omgelegd zoals je kunt zien.. Het is voor personenvervoer zoals je ook kunt lezen. In het artikel word de stelling aangenomen dat het ook voor goederen gebruikt KAN worden.
    En natuurlijk zal Putin weleens een banaantje bestellen maar iedereen met gezond verstand weet dat Rusland bulkt van de grondstoffen . Niet de minste , ook in de energie sector olie /gas.
    En India ? laat ze eerst maar is zorgen dat iedereen naar school kan daar. 500 miljoen mensen hebben nooit een school gezien..

    Vervelend dat ik zo dom overkom op jou.. ” ff tussen jou en mij”… Ik doe echt mijn best maar kan niet beter op dit moment..

    Beantwoorden
    • 16 augustus 2017 om 20:43
     Permalink

     Goh,lag die spoorlijn er al joh? Tuurlijk lag die daar. De omlegging heeft met doune formaliteiten te maken zoals ik al eerder schreef.
     Ga er maar van uit dat er ook goederen overheen zullen gaan denderen in de toekomst. Rusland zal veel importeren.
     Over het onderwijs in India is Rusland verder niet verantwoordelijk voor. Dat zal Putin verder een worst wezen.
     Als je slim was geweest dan had je de werkelijke redden van de omlegging van dit traject zelf kunnen doorzien.
     Ik kijk en denk niet zo kort als de meeste westerlingen.
     Verder door denken doe ik.
     Pas jaren later valt het kwartje bij de korte denkers/kijkertjes.
     Dan loop ik al weer op andere zaken verder vooruit.

     Beantwoorden
     • 17 augustus 2017 om 09:54
      Permalink

      India maakt ongetwijfeld heel veel goederen die Rusland wil afnemen. India heeft tien keer zoveel inwoners en kan dus veel arbeidsintensief werk uitvoeren. India wil ook een spoorlijn aanleggen door Iran om haar goederen naar Rusland te brengen. Als je op de kaart kijkt lijkt het me logisch dat ze dan ook door dit gebied zullen gaan met goederentreinen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.