Rusland opent pijpleiding naar de Krim

Rusland heeft deze week een nieuwe pijpleiding geopend die de Krim rechtstreeks van aardgas zal voorzien. De nieuwe pijpleiding verzekert niet alleen een stabiele aanvoer van aardgas voor huishoudens en bedrijven op het schiereiland, ook zal deze aardgas leveren aan twee energiecentrales die in 2018 gebouwd zullen worden. Zodra deze energiecentrales gereed zijn wordt de Krim ook voor haar stroomvoorziening geheel onafhankelijk van Oekraïne.

De Krim verbruikt momenteel 1.300 megawatt aan stroom, waarvan 800 megawatt via Oekraïne wordt aangeleverd. Met de bouw van twee nieuwe energiecentrales kan het gebied 2.000 megawatt aan elektriciteit produceren, genoeg voor de komende decennia. In november 2015 werd in de Krim nog de noodtoestand afgekondigd, nadat alle vier stroomkabels tussen Oekraïne en de Krim werden opgeblazen.

Aansluiting Krim

Rusland wil de Krim ontwikkelen tot een volwaardig onderdeel van Rusland en investeert daarom veel geld in de aansluiting van het schiereiland. De voltooiing van de bijna 400 kilometer lange Krasnodar gasleiding naar de Krim en Sebastopol was daarvoor de eerste stap. De volgende stap is om de energievoorziening te ontwikkelen.

Om de Krim aan te sluiten op Rusland wordt momenteel ook gewerkt aan een nieuwe brug over de straat van Kertsj, zodat het wegverkeer en treinen rechtstreeks tussen de Krim en het Russische vasteland kunnen reizen. Deze nieuwe 19 kilometer lange brug, die in 2018 voltooid moet worden, krijgt vier rijbanen voor het normale verkeer en twee spoorbanen voor het treinverkeer.

crimea-bridge

Krim rechtstreeks aangesloten op Russisch aardgas (Foto via Russia Today)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders