Rusland ‘zeer teleurgesteld’ door nieuwe Westerse sancties

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft in een persverklaring laten weten zeer teleurgesteld te zijn in het besluit van de EU om de sancties tegen Rusland te verlengen tot begin volgend jaar. Het ministerie is vooral teleurgesteld in het feit dat de ‘Russofobische lobby’ haar zin door heeft weten te drukken. De sancties zijn niet alleen schadelijk voor de relatie tussen Rusland en Europa, maar ook voor de Europese economie.

Het Oostenrijkse Institute of Economic Research becijferde dat de sancties tegen Rusland een negatieve impact hebben op 2 miljoen arbeidsplaatsen in de EU. Volgens het onderzoeksbureau gaan er mogelijk gaan er zelfs honderden of duizenden banen verloren door de wederzijdse sancties tussen Rusland en de EU. In reactie op de Westerse sancties besloot Rusland voedsel uit Europese landen te boycotten, waardoor Europese boeren een deel van hun afzetmarkt kwijtraakten.

Oekraïne

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken uitte in haar persverklaring ook haar onvrede over het feit dat de EU haar verantwoordelijkheid in het Oekraïense conflict op Rusland afschuift. Volgens Rusland draagt Kiev een verantwoordelijkheid in de naleving van het staakt-het-vuren, maar doet Europa te weinig om de regering van Oekraïne onder druk te zetten.

russia-moscow-kremlin

Rusland is teleurgesteld in verlenging Westerse sancties

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders