“Russia Today krijgt niet dezelfde behandeling als andere media”

Volgens John Kirby, woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, verdient Russia Today niet dezelfde behandeling als andere media. Deze provocerende uitspraak zorgde niet alleen voor verontwaardiging bij andere journalisten, ook haalde hij zich de woede op de hals van de Russische regering.

Het duurde dan ook niet lang voordat Maria Zakharova, woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, met een reactie kwam om de uitspraken van haar Amerikaanse collega te veroordelen. Hieronder ziet u de video van haar persverklaring, gevolgd door het fragment waar het allemaal om te doen is.

Bombardementen in Aleppo

Een journaliste van de Russische televisiezender vroeg Kirby om meer informatie over de bombardementen op ziekenhuizen in de Syrische stad Aleppo. Volgens bronnen van de Amerikaanse regering zitten het Russische en Syrische leger achter deze bombardementen, maar er zijn geen bewijzen om die claim te onderbouwen.

Kirby verwees naar tal van hulporganisaties die in dat gebied actief zijn, maar weigerde met aantoonbare feiten op tafel te komen. Toen de journaliste van Russia Today bleef doorvragen en ook de blokkade van hulpkonvooien ter sprake verloor de Amerikaanse woordvoerder zijn geduld en maakte hij de opmerking die voor alle ophef zorgde.Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders