Sorosleaks: De geheime agenda van George Soros onthuld

Miljardair George Soros heeft grote bedragen geïnvesteerd om de beeldvorming rondom Oekraine te beïnvloeden, zo blijkt uit geheime documenten die dit weekend door hackers werden vrijgegeven. De Sorosleaks onthullen hoe de miljardair met geld strooide om de ‘Ja’ campagne van het Oekraïne referendum in Nederland te ondersteunen, de berichtgeving over de staatsgreep te manipuleren en om Rusland in een kwaad daglicht te stellen.

soros_indexIn een drie pagina’s tellend document staat beschreven hoe Soros via de reguliere media en de alternatieve media meer positieve geluiden naar buiten wil brengen over de staatsgreep in Oekraïne. Daarin worden onder andere de Guardian, de Huffington Post, Street Press en Eurozine genoemd als ‘key influencers’ voor de doelgroep die Soros probeert te bereiken. Ook stelde de miljardair geld beschikbaar om artikelen van journalisten uit Oekraïne te vertalen, met als doel de weerstand in Europa ten aanzien van het associatieverdrag te verkleinen.

sorosleaks-media

De geheime agenda van George Soros: Plan van aanpak om de media te bespelen

Oekraine referendum

Uit andere gelekte documenten komt naar voren dat Soros in totaal €700.000 beschikbaar heeft gesteld om de publieke opinie in Nederland ten aanzien van het associatieverdrag met Oekraine te manipuleren. Via de Open Society Foundation (OSF) van George Soros werd er €300.000 beschikbaar gesteld om de ‘Ja’ campagne te steunen, terwijl er €400.000 aan budget werd vrijgemaakt om vanuit Oekraïne positieve berichten naar buiten te brengen over het associatieverdrag.

Het wordt nog erger, want de gelekte documenten beschrijven tot in detail hoe de publieke opinie bespeeld moest worden. Door in te spelen op de emoties (“We moeten Oekraïne niet in de steek laten”) en door een gevoel van culturele verbondenheid te scheppen zouden twijfelaars over de streep gehaald kunnen worden om toch voor het associatieverdrag te stemmen.

Om het gevoel van medeleven en verbondenheid te versterken zouden er Oekraïense kinderen in beeld gebracht moeten worden die eruit zien als Nederlandse kinderen (blond haar, sproetjes, enzovoort). Volgens het draaiboek van Soros zouden deze kinderen in het Nederlands liedjes zingen om empathie op te wekken bij de Nederlandse bevolking.

Waarschijnlijk zullen er de komende dagen meer onthullingen over George Soros en zijn agenda naar buiten komen. Welke Nederlandse media zouden geld gekregen hebben van de Open Society Foundation van Soros?

nl13

nl14

nl15

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *