Trump: “Beleid van Clinton in Syrië leidt tot een Derde Wereldoorlog”

Volgens Donald Trump zullen de plannen van Clinton in Syrië leiden tot een Derde Wereldoorlog, omdat de situatie in het Midden-Oosten onder haar leiding verder zal escaleren. Uiteindelijk zal de VS tegenover Rusland en Iran komen te staan, aldus de Republikeinse presidentskandidaat. Reuters sprak met Trump, waarvan een geluidsfragment is vrijgegeven:

“Ze heeft geen plan voor Syrië en met haar eindig je met een Derde Wereldoorlog. Je vecht dan niet alleen meer tegen Syrië, maar ook tegen Rusland en Iran. We moeten ons richten op ISIS, niet op Syrië. Clinton is incompetent.”

‘Bestrijding ISIS belangrijker dan Assad’

In een interview, dat grotendeels over het buitenlandse beleid ging, zei Trump dat het verslaan van ISIS op dit moment een grotere prioriteit is dan het aftreden van de Syrische president Assad. Het omverwerpen van de regering was de afgelopen jaren juist het doel van de Verenigde Staten, een doel dat bereikt moest worden door zogeheten ‘gematigde rebellen’ en andere tegenstanders van Assad van wapens te voorzien.

Donald_Trump“Wat we zouden moeten doen is prioriteit geven aan ISIS. We zouden ons niet moet focussen op Syrië. Je eindigt met een Derde Wereldoorlog als we luisteren naar Hillary Clinton. Rusland is een nucleaire macht die in staat is deze [wapens] daadwerkelijk te gebruiken, in tegenstelling tot andere landen die alleen maar praten.”

Trump vraagt zich af hoe Hillary Clinton denkt te gaan onderhandelen met Poetin, terwijl ze hem nu nog demoniseert. Ook vraagt Trump zich af hoe ze de relatie met de Filipijnen wil gaan herstellen, nu de Filipijnse premier Duterte besloten heeft alle banden met de Verenigde Staten te verbreken.

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *