Waarom goud kopen?! Goud = Geld

Omdat goud haar intrinsieke waarde nooit kan verliezen, vormt goud een vlucht naar zekerheid. Maar zekerheid en het ontlopen van risico’s heeft een prijskaartje: de waarde van goud is afhankelijk van wat mensen ermee (kunnen) doen, en het levert geen rente op. Dit betekent heel simpel dat de waarde van goud niet constant is en door de tijd fluctueert.

 

De waarde van goud fluctueert op basis van vraag en aanbod. De enige garantie die goud feitelijk biedt is dat het altijd geruild kan worden. Het kan niet failliet gaan. Dit is de zekerheid die goud biedt, en dat zonder de risico’s van fiat-geld dat steeds minder waard wordt.

 

Zelfs wanneer fiat-geld blijft bestaan, dan zal dit geld altijd in een te objectiveren maatstaf gemeten worden: goud. Fiat-geld in fiat-geld meten is altijd mogelijk, maar dat is niet objectief. Dit probleem heeft goud niet.

 

De geschiedenis heeft uitgewezen dat de “markt” de waarde van fiat-geld bepaalt. De markt heeft millennia lang geld gemeten in termen van goud. Goud heeft altijd bewezen haar waarde te behouden. Het is niet stuk te krijgen. Het bederft niet, het is schaars en met goud kan men altijd ruilen. Goud is beter dan geld, want “goud=geld”.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *