“China en Rusland kunnen alliantie vormen tegen Westers imperialisme”

China en Rusland kunnen een alliantie vormen die de NAVO machteloos doet staan en waarmee een einde komt aan de imperialistische ambities van het Westen. Dat zijn woorden die worden toegeschreven aan de Chinese president Xi Jinping. In een toespraak die hij begin juli hield voor de Communistische Partij zou hij benadrukt hebben dat de tijd rijp is voor een strategische alliantie tussen beide landen.

“De wereld staat aan de vooravond van radicale veranderingen. We zien hoe het geleidelijke afbrokkelen van de EU en een ineenstorting van de Amerikaanse economie. Dit zal eindigen met een nieuwe wereldorde. Dus, in tien jaar tijd komt er een nieuwe wereldorde die compleet anders is dan wat we ooit gezien hebben. De hoofdrol zal hierin zijn weggelegd voor een unie van Rusland en China.”

Volgens de Chinese leider moeten China en Rusland zich niet beperken tot een economische relatie, zouden beide landen ook een alternatieve militaire alliantie moeten opzetten.

“We zijn nu getuige van agressie van de Verenigde Staten die gericht is tegne Rusland en China. Ik geloof dat Rusland en China een alliantie kunnen vormen die de NAVO machteloos maakt en die een einde maakt aan de imperialistische aspiraties van het Westen. Het is een strategische taak om een leger te vormen dat past bij de internationale status van ons land. We moeten economische ontwikkeling combineren combineren met de ontwikkeling van ons leger, om het te moderniseren en te standaardiseren. We moeten een allesomvattende hervorming in de militaire sfeer stimuleren, zodat we een leger kunnen bouwen dat gedisciplineerd is en dat in staat is te winnen.”
China wil andere machtsverdeling

De wereldorde zou niet gedicteerd moeten worden door één land of door een paar landen, maar tot stand moeten komen door een breed gedragen internationale overeenkomst. China is daarin bereid met alle landen samen te werken, zodat confrontaties tussen landen plaats kunnen maken voor samenwerking en monopolies doorbroken kunnen worden ten gunste van win-win situaties voor alle betrokken partijen.

Het buitenlandse beleid is volgens de Chinese president gericht op gezamenlijke ontwikkeling, meer internationale samenwerking en het bewaken van de vrede.

“China is welwillend om gemeenschappelijke belangen met andere landen uit te breiden door middel van een nieuw type van internationale samenwerking, een samenwerking die gebaseerd is op kernwaarden als samenwerking en voordelen voor beide partijen. We zijn er niet op uit onze invloedssfeer uit te breiden, maar om ontwikkelingen te stimuleren die goed zijn voor alle landen. We bouwen niet aan onze eigen achtertuin, maar aan een publieke achtertuin voor alle landen.

De intenties van China blijken uit initiatieven als de oprichting van een Aziatische investeringsbank (AIIB) en de aanleg van nieuwe handelsroutes op het Euraziatische continent. Tientallen landen hebben zich al bij deze initiatieven aangesloten, waaronder verschillende Europese landen. China ziet graag een einde komen aan een ‘Koude Oorlog mentaliteit’ die nog steeds aanwezig is in de Westerse wereld.

china-russia-kremlin

China en Rusland kunnen alliantie vormen tegen ‘Westerse imperialisme’

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tijdelijk 1000 euro gratis trading fees bij onze favo exchange...

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders