24 karaat over goud referendum Zwitserland

Eind november mag de Zwitserse bevolking zich uitspreken over het goudbeleid van de Zwitserse centrale bank. Is het een storm in een glas water of staat er echt wat te gebeuren? Als we sommige artikelen op het internet mogen geloven moet Zwitserland bij aanvaarding van het referendum 1.700 ton goud kopen. Anderen zien in dit referendum zelfs de aanzet voor de terugkeer naar een soort goudstandaard…

Marketupdate stelde goudkenner en gastschrijver 24 karaat een aantal vragen over dit referendum…

Gold bars are stacked at a safe deposit room of the ProAurum gold house in Munich1. Wat betekent het feit dat een referendum als dit gehouden wordt in Zwitserland?

“In de huidige tijdsgeest betekent dit slechts het zoveelste pro forma non event van de schijn demokratie. Het initiatief staat haaks op de koppeling van de Zwitserse franc aan de euro. Kortom : bezigheidstherapie voor de infantiele burger.”

2. Wat vind je inhoudelijk van de drie voorstellen uit het referendum? *

“Klinkt enkel héél spektaculair. Maar daar komt niks van in huis. De positieve goud afstraling op het beheer van de Zwitserse franc moest eerder ongedaan gemaakt worden door massale verkoop van goudreserves. Waarom zou men dit nu dan 180° willen terugdraaien met een ondertussen € gelinkte Zwf !? Toch totaal absurd.”

3. Wat verwacht je van het referendum? Wat zal men stemmen en welk effect zal dit hebben?

“Maakt totaal niks meer uit, wat ook het resultaat van het referendum zou zijn. Zelfs een massaal -ja- zou niets te betekenen hebben.”

4. Hoe groot schat je de impact van dit referendum op de goudmarkt en de goudprijs?

“Het zijn voorlopig nog steeds de manipulatief gedirigeerde wereld kapitaalstromen die een gekontroleerd effekt hebben op de elektronische goudprijs (pseudo goudmarkt). Dus zero impakt door referendum over goudreserves. Het $-regime regeert nog steeds.”

5. Wat zou je zelf gestemd hebben als je in Zwitserland woonde?

“Zou zelf niet gaan stemmen zijn. Cfr. Het Schotse en Katalaanse referendum.
Het oplopende spanningsveld tussen vertrouwen & wantrouwen in het Westerse systeem zal uiteindelijk z’n beslag krijgen in een hernieuwe affiniteit voor goudreserve rijkdom.
Pro forma referendums noch enig ander goud aktivisme van de burger zal daar iets aan veranderen. De fataliteit van het vastlopende foute systeem zal z’n werk wel doen.”

*In het referendum staat dat de centrale bank van Zwitserland geen goud meer mag verkopen, dat ze de goudreserve naar 20% brengen en dat al het goud in eigen land opgeslagen dient te worden

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders