ABN Amro minder negatief over goudprijs

De ABN Amro is wat minder somber geworden over goudprijs, zo schrijft analist Georgette Boele in haar wekelijkse rapport over de edelmetalen. Ze verwacht nog steeds dat de goudprijs eind dit jaar richting de $900 per troy ounce zal dalen, maar denkt nu dat deze daling pas in de tweede helft van het jaar wordt ingezet. Vooral voor goud voorziet de bank op korte termijn een opleving, die gedreven wordt door onzekerheid over de wereldeconomie.

Op korte termijn is de ABN Amro positiever geworden, maar voor de langere termijn verwacht de bank nog steeds een daling van de goudprijs. Tegen het einde van dit jaar voorziet de bank een koers van $900 per troy ounce, een daling die gedreven zal worden door het aansterken van de dollar, door een positiever sentiment onder beleggers en door een oplopende rente in de Verenigde Staten.

ABN Amro minder somber over goud
TIP: Goudstandaard heeft in samenwerking met Slimbeleggen een handige goudgids samengesteld. In deze goudgids heeft Goudstandaard doorgerekend wat de optimale weging is voor goud binnen uw beleggingsmix. Meer weten? Klik hier om het rapport te downloaden!

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders