Veel banken zijn de laatste tijd erg negatief over goud, maar Albert Edwards van Société Générale blijft bijzonder positief over het edelmetaal. In zijn laatste update aan klanten van de bank schrijft hij dat goud een geweldig instrument is om in bezit te hebben voor de komende financiële crisis (en die is volgens Alberts nooit ver weg). Dit is wat hij erover schrijft:

“Veel klanten vragen naar mijn mening over goud. Ik ben er nog steeds enthousiast over, ondanks het feit dat goud wordt meegezogen in de grondstoffenmalaise. Ik sluit me aan bij wat Marc Faber tijdens onze conferentie in januari zei. Hij zei dat hij het liefst direct short zou gaan op het beleid van centrale bankiers en dat het bezit van goud de best mogelijke manier is om dat te doen.

Ik twijfel er geen moment aan dat de Westerse centrale banken de omstandigheden gecreëerd hebben voor een nog grotere versie van de grote financiële crisis van 2008. Maar deze keer kunnen centrale banken de rente niet verder verlagen en hebben overheden niet meer de ruimte om hun schulden verder te laten oplopen. Dat kan maar één ding betekenen, namelijk dat de monetaire verruiming in een dusdanig tempo wordt opgevoerd dat je het bij wijze van spreken vanaf de planeet Mars kunt horen.”

De volledige versie van dit artikel verscheen eerder op een partner blog.

gold-liftoff

Ook tijdens de vorige bull market in goud was er halverwege een grote correctie