Analisten zien goudprijs dit jaar stijgen tot $1.400

Verschillende analisten verwachten dat de goudprijs dit jaar verder zal stijgen en mogelijk weer door de $1.400 per troy ounce zal breken. In een interview met CNBC zegt analist Jeffrey Gundlach van het beleggingsfonds DoubleLine Capital dat goud moeite heeft om door de $1.350 per troy ounce te breken, maar dat de prijs ook niet meer omlaag gaat.

“De goudprijs is al een tijdje van de radar af en het is interessant om te zien dat goud geen momentum meer lijkt te hebben boven de $1.350 per troy ounce. Maar het daalt ook niet, dus het beweegt zijwaarts. Alle drie markten: Goud, de dollar en de 10-jaars Amerikaanse staatsobligaties zijn met elkaar verbonden. Ze gaan nu allemaal zijwaarts na eerdere grote bewegingen.”

Goudprijs in opwaartse trend

Volgens analist Bill Baruch van Blue Line Futures is de stabiele stijging van de goudprijs een kenmerk van de afgelopen jaren, waarin het edelmetaal steeds hogere bodems neerzet en een stevig fundament opbouwt voor een nieuwe bullmarket. Hij verwacht dat de prijs van het edelmetaal in de tweede helft de $1.400 per troy ounce zal passeren, vooral vanwege het negatieve sentiment over de dollar.

De Amerikaanse dollar staat volgens Baruch onder druk door de grote fiscale stimuleringsplannen van Trump en door de dreiging van een handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Beide zullen volgens hem een negatief effect hebben op de dollar, waar goud als veilige haven van zal profiteren.

“Je moet echt even wat meer afstand nemen van het bos om de bomen te kunnen zien. Deze goudmarkt bereikte in 2015 een bodem en zette steeds hogere bodems neer in 2016 en in 2017. Dit is zeer constructief. Sinds de piek in januari is er al bijna sprake van een bull market. Een van de redenen waarom ik zo positief ben over goud is dat ik zo negatief ben over de dollar. Ik denk dat de dollar verder gaat dalen en dat de hele rally van 2014 weer teniet zal worden gedaan. Ik denk dat er nog wel meer ruimte is voor een daling, nog wel 5 tot 7 procent.

President Trump ondertekende onlangs een uitgavenprogramma van $1,3 biljoen. We krijgen de grootste toename in defensie-uitgaven in vijftien jaar. Als je naar de dollarindex kijkt, die bereikte een top rond 2001 en 2002. Voor die tijd was er toen ook sprake van een grote toename in defensie-uitgaven. Dus ik denk dat er veel neerwaartse druk is op de dollar en dat betekent dat goud een goede tweede helft van het jaar tegemoet gaat. Ik zie de goudprijs voor augustus of september door de $1.400 heen gaan, en dan hebben we ook nog de dreigende handelsoorlog.”

Goud als veilige haven

Ook Larry McDonald van het Bear Traps Report is positief over goud, omdat dat volgens hem de veilige haven is waar men naartoe zal vluchten als aandelenkoersen weer gaan dalen. Hij merkt op dat obligaties normaal gesproken stijgen wanneer aandelen goedkoper worden, maar dat daar vandaag de dag geen sprake meer van is. In plaats daarvan zien we dat ook obligaties het slechte doen, waardoor het minder zinvol is om je risico te spreiden tussen deze twee traditionele beleggingscategorieën.

“Dit creëert een vlucht van kapitaal uit obligaties en aandelen richting alternatieven als goud. Ik ben extreem positief op dit niveau.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.