In de Amerikaanse staat Arizona is het nu mogelijk goud en zilver als geld te gebruiken. Gouverneur Doug Ducey zette deze week namelijk zijn handtekening onder wetsvoorstel ‘HB 2014’, waarin staat dat edelmetalen een wettig betaalmiddel zijn en als zodanig vrijgesteld moeten worden van belasting.

De acceptatie van dit wetsvoorstel is grote overwinning voor Amerikanen die de macht van de Federal Reserve een halt toe willen roepen en die vinden dat ook het geld door de vrije markt moet worden bepaald.

Goud en zilver als wettig betaalmiddel

Oud-congreslid Ron Paul leverde ook een bijdrage aan de acceptatie van dit wetsvoorstel, door eerder dit jaar te getuigen voor het Arizona Senate Finance Committee. Daarin hield hij een vurig pleidooi voor het opnieuw introduceren van goud en zilver als betaalmiddel.

Er is geen enkele rechtvaardiging om het individu te dwingen geld te gebruiken dat door de overheid gecreëerd is, net als dat je het individu ook niet kunt dingen in auto’s te rijden die door de overheid geproduceerd worden.

Sterker nog, zoals de mislukkingen van de Federal Reserve van de afgelopen 104 jaar hebben laten zien is het overhandigen van het monopolie op de geldcreatie naar een geheimzinnige centrale bank de meest gevaarlijke vorm van overheidsinterventie.

Volgens Ron Paul kunnen de inwoners van Arizona zich met de acceptatie van dit wetsvoorstel beter wapenen tegen de volgende crisis die door de Federal Reserve veroorzaakt wordt. Door goud en zilver toe te staan als alternatief betaalmiddel heeft men een alternatief voor de dollar, die als gevolg van geldcreatie voortdurend aan koopkracht verliest.

Ik hoop dat andere staten het voorbeeld van Arizona volgen en wetgeving invoeren die het recht van burgers beschermen om edelmetaal te gebruiken in plaats van het fiatgeld van de Federal Reserve dat steeds in waarde daalt.

In de Verenigde Staten betaal je belasting over het rendement dat je maakt op beleggingen, enigszins vergelijkbaar met de vermogensrendementsheffing in Nederland. Door deze belasting te schrappen wordt het veel eenvoudiger om gouden munten en zilveren munten als alternatief betaalmiddel te gebruiken.

arizona-sign-wikimedia-banner

Arizona legaliseert goud en zilver als betaalmiddel (Foto van Wikipedia)

gs-logo-breed

Dit artikel wordt u aangeboden door Goudstandaard, uw adres voor de aankoop en verzekerde opslag van edelmetalen. Wilt u goud kopen? Neem dan contact op door te mailen naar contact@goudstandaard.com of door te bellen naar +31(0)88-4688488.