Barclays: Zilverprijs blijft dit jaar onder druk staan

“De Chinese handelsdata die onlangs zijn vrijgegeven bevestigen de zwakke onderliggende vraag naar zilver vanuit de industriĆ«le hoek. De belangstelling onder beleggers bleek niet groot genoeg om dat gat op te vullen”, zo schrijft de bank. Van de totale ‘open interest’ op de Comex is slechts 7% toe te schrijven aan speculanten. De verschillende zilver-ETF’s zagen de afgelopen week een toenemende uitstroom van zilver. Afgelopen woensdag zagen we een uitstroom van 176 ton, het grootste volume sinds 5 april.

De analisten van de bank zijn vrij somber over de vooruitzichten voor zilver. Op Mineweb lezen we de volgende passage:

“In de maand mei was de netto uitstroom van zilver uit ETF’s 449 ton, waarmee de stijging van de maanden daarvoor grotendeels ongedaan werd gemaakt. Netto voegden zilver-ETF’s sinds het begin van dit jaar 138 ton aan hun voorraden toe. De uitstroom van metaal uit de exchange-traded-products is recent sterk toegenomen en de verwachting is dat er de komende tijd nog meer zilver uit ETF’s gehaald zal worden. Dat zal de zilverprijs onder druk zetten.”

Barclays verwacht dat ook de goudprijs de komende tijd verder onder druk zal komen te staan doordat ETF’s hun voorraden afbouwen. Hier schreven we eerder al over op Marketupdate.

Barclays verwacht dat groot overschot aan zilver de prijs ook in 2013 onder druk zal zetten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.