Barrick moet personeel ontslaan vanwege lagere goudprijs

De ontslagen horen bij een reorganisatie die noodzakelijk werd door de daling van de goudprijs. De werknemers die hun baan verliezen krijgen een afvloeiingsregeling en ondersteuning bij het vinden van een andere baan. Vrij vertaald zei een woordvoerder van Barrick Gold het volgende tegenover de Canadese nieuwszender CBC:

“Als onderdeel van het stroomlijnen van de organisatie en het beheersen van de kosten in uitdagende omstandigheden schrapt Barrick ongeveer 100 werkplekken. Die honderd arbeidsplaatsen vertegenwoordigen tot dertig procent van het personeelsbestand van het hoofdkantoor.”

Barrick Gold heeft wereldwijd 25.000 mensen op de loonlijst staan. Op het productieniveau zullen voor zover bekend geen ontslagen vallen.

Daling goudprijs

Alleen dit jaar is de goudprijs al meer dan 25% gezakt in zowel euro’s als dollars. Op het moment van schrijven kost een troy ounce goud ongeveer €950, de laagste prijs sinds augustus 2010. Het is voor het eerst sinds februari 2011 dat we de goudprijs in euro’s weer onder de duizend euro staat. Het aandeel Barrick Gold (ABX) verloor na de bekendmaking van dit bericht meer dan drie procent van haar waarde. Ten opzichte van een jaar geleden is de prijs van het aandeel met bijna 60% gezakt.

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *