Bernanke: “Niemand begrijpt de goudprijs”

Volgens Fed-voorzitter Bernanke is de goudprijs niet te begrijpen. Hij zegt dat goud een “ongebruikelijke bezitting is die mensen kopen als een soort verzekering tegen een rampscenario”. Het is een onderdeel van de portefeuille die overeind blijft in een absoluut financieel rampscenario.

Over goud als hedge tegen inflatie zegt de Fed-voorzitter het volgende:

“A lot of people hold gold as an inflation hedge, but the movements of the gold price don’t predict inflation very well. The perception is that by holding gold you have a hard asset that will protect you against some kind of major problem.”

Bernanke beschouwt de daling van de goudprijs als een bewijs dat men weer meer vertrouwen heeft in de economie:

“And I suppose that one reason that the gold prices are lower is that people are less concerned about extreme outcomes, particularly extremely negative outcomes. And therefore they feel less need for whatever protection gold is for.”

Een lagere goudprijs is volgens Bernanke niet per definitie slecht, want het weerspiegelt volgens hem een sterker vertrouwen in de economie. Toch blijft de goudprijs ook voor Bernanke lastig te begrijpen. Hij durft de bewering aan dat niemand de goudprijs echt begrijpt.

Welke boodschap probeert hij op ons over te brengen?

[vsw id=”_HybyqjV9jQ” source=”youtube” width=”560″ height=”315″ autoplay=”no”]

Volgens Bernanke is de goudprijs niet te begrijpen

Eén gedachte over “Bernanke: “Niemand begrijpt de goudprijs”

 • 20 juli 2013 om 15:27
  Permalink

  Het is op zijn zachts gezegd een opmerkelijke stelling van s’werelds grootste goudbezitter. Bernanke moet dit ook wel zeggen om mensen het vertrouwen te laten houden in ons ongedekte papieren geldsysteem. Toch durft hij duidelijk wel te stellen dan mensen vooral goud kopen om zichzelf te bescheremen tegen inflatie.

  In april kregen alle mensen van de ABN-Amrobank een brief waarin stond dat de ABN niet meer garant stond voor de goudbeleggingen en dat dit over werdt genomen door een andere partij welke onbekend is gebleven.

  Laat u niet wijs maken door wat overheden en banken u laten geloven. In mijn laatste artikel op mijn website makkelijkonlineverdienen.nl heb ik hier ook wat meer over geschreven en als je meer wilt weten over goud en het geiheim van geld, kun je op deze website het boek van Willem van middelkop lezen.

  Mocht je even de tijd hebben, dan kun je ook zijn laatste seminar bekijken. Dit geeft een goed voorbeeld van wat er nu aan de hand is en waat er staat te gebeuren.

  https://www.youtube.com/watch?v=HTOeDkRkDbg

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.