Bombay Bullion Association: “import zilver stijgt naar 5.000 ton in 2012; $60 per ounce”

Via Mineweb, een vertaling:

Auteur: Shivom Seth
Geplaatst op: donderdag de 23 februari 2012

Verwacht wordt dat de vraag in India naar zilver dit jaar zal stijgen van 4.800 ton vorig jaar naar 5.000 ton dit jaar. Ook prijzen zullen naar verwachting stijgen, aldus de Bombay Bullion Association.

Gezien de onzekere wereldwijde economische situatie, wordt verwacht dat de zilverprijs in India op weg is om in 2012 te pieken naar $2.033 dollar per kilo (Rs 100.000) (meer dan US $60/ounce). Dit zegt een official van de Bombay Bullion Association (BBA). 's Werelds grootste importeur van zilver, India, zou wel eens 5.000 ton dit jaar kunnen gaan importeren tegenover ongeveer 4.800 ton in 2011, aldus de official.

“India is een van de grootste gebruikers van zilver en staat op de derde plaats in de wereld na de VS en Japan. Met een gemiddelde zilver import van ongeveer 3.100 ton per jaar van het land de import steeg tot 4.800 ton in 2011. Het jaar daarvoor importeerde India 2.800 ton, zei Jain Jitendra van de BBA.

Hij voegde eraan toe dat, hoewel veel zilver vorig jaar werd gekocht door winkeliers en investeerders, “ook goud in grote hoeveelheden werden ingevoerd. Echter, dit jaar zal de import van goud voor het eerst in drie jaar wel eens kunnen dalen naar 900 ton”.

Manubhai Shroff, handelaar in edelmetaal voegt hieraan toe: “India's goudinvoer in 2011 betrof $29 miljard en verwacht werd dat dit zou oplopen tot $40 miljard in het huidige boekjaar. Echter, de recente verhoging van invoerrechten temperen de vraag en resulteren in een daling. Zilver heeft daarentegen veel steun gevonden, ondanks de zwaardere invoerheffingen”.

Op donderdag, stond de spotprijs voor 1 kilo zilver op de beurs op de Mumbai op $1181 (Rs 58.075); $36,73 per ounce. Shroff merkte op dat de prijs zou kunnen stijgen in de komende maanden bij een goed moessonseizoen.

India kan dit kwartaal zo'n 300 ton zilver importeren, zei Prithviraj Kothari, voorzitter van de Bombay Bullion Association. Hij voegde hieraan toe, dat hoewel India in mei 2011 een daling van 30% in de zilverinvoer registreerde, er nu in de markt geconstateerd wordt dat de vraag snel stijgt en dat verwacht wordt dat de prijzen omhoog zullen schieten.

Zilverprijzen in India zijn in de laatste twee jaar meer dan verdubbeld. Kothari zei dat investeerders van plan zijn om zilver met elke kleine prijssprong te verkopen en staan te popelen om een ​​winst te boeken. Ondanks de hoge prijzen van zilver, voegde Kothari eraan toe dat de consumptie van het metaal is gestegen in India.

India produceert circa 7,3 miljoen ounces zilver per jaar (206,95 ton). De vraag naar zilver komt vooamelijk van het platteland, en met een normale moesson kan het de productie van gewassen stimuleren, dat voor inkomens voordelig is.

Ongeveer 50% van de invoer van zilver komt uit China, terwijl recycling een deel van het aanbod voor haar rekening neemt. Handelaren zeiden dat veel Indiase beleggers hun risico's afdekken door zilver te kopen​​ omdat zilver hiervoor een ideale belegging is. Hoewel de zwakke wereldwijde economische data duiden op een lagere vraag naar zilver voor industrieel gebruik, stellen handelaren dat de inflatie in India meer beleggers aan trekt.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo