BRICS bundelen krachten in goudmijnsector

De vijf BRICS-landen hebben overeenstemming bereikt over hun eerste gezamenlijke investeringsproject, zo schrijft de Economic Times of India. De landen brengen geld en expertise bijeen voor de ontwikkeling van een nieuwe goudmijn in de Russische regio Kluchevskoye. De mijn zal 12 miljoen ton gouderts per jaar zal produceren en zal $400 tot $500 miljoen kosten.

Sun Gold, de China National Gold Group Corporation, het Russische investeringsfonds ‘Far East and Baikal Region Development Fund’ (FEDF) en partners uit Brazilië en Zuid-Afrika hebben afgelopen zondag hun handtekening gezet onder dit nieuwe project. De verschillende partijen brengen bundelen hun krachten om een nieuwe open-pit mijn te bouwen die zal voldoen aan de hoogste technologische en ecologische standaarden.

Het is veelzeggend dat de BRICS landen een goudmijn kiezen als het eerste gezamenlijke project. Daarmee onderstrepen ze het strategische belang van goud. China, Rusland, India en Brazilië hebben de afgelopen jaren hun goudreserve verder uitgebreid.kalgoorlie-pit-goldmine-teaserBRICS investeren in goudmijnsector

“We verwelkomen de gezamenlijke inspanning van alle BRICS landen om een nieuwe wereldklasse goudmijn in het verre oosten van Rusland in productie te nemen. Dit is een uitstekend voorbeeld van multilaterale samenwerking die voor alle partijen gunstig is. Wij als staatsfonds zullen ons best doen om het project te ondersteunen tot aan de voltooiing”, zo verklaarde Alexei Chekunkov van de FEDF.

“We zijn verheugd dat SUN Group het voor elkaar heeft gekregen om strategische partners en investeerders van wereldklasse bij elkaar te brengen voor dit historische eerste project van de BRICS in de goudmijnsector. We zijn president Poetin, de Russische regering en de lokale regering dankbaar voor het scheppen van een gunstig beleggingsklimaat”, aldus Nand Khemka van de SUN Group.

“China Gold is trots om aan te kondigen dat ze de leiding zal nemen in het initiatief om gezamenlijk een goudmijn te ontwikkelen onder het BRICS mechanisme. We zullen onze technische expertise en managementvaardigheden inzetten om waarde te creëren voor alle BRICS partners”, zo concludeerde Tong Junhu van China National Gold Group Corporation.

Lees ook:

gs-logo-breed

Deze bijdrage is afkomstig van Goudstandaard, uw adres voor de aankoop, verkoop en opslag van fysiek edelmetaal

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders