Britse munthuis ziet sterke toename in vraag naar goud

Het Britse munthuis zag in de eerste drie maanden een sterke toename in de vraag naar goud, zo schrijft de Telegraph. In januari en februari daalde de verkoop van gouden munten en goudbaren nog, maar door een explosieve stijging van de vraag in maart kwam het totaal voor het eerste kwartaal ongeveer 20% hoger uit dan in dezelfde periode van vorig jaar.

De Britse Royal Mint zag ook een sterke toename in de vraag naar goud in combinatie met opslag. Het Signature Gold programma, dat particulieren in staat stelt om edelmetaal via een gewichtsrekening aan te kopen, zag de verkoop in maart met 178% stijgen ten opzichte van dezelfde maand van vorig jaar.

goudprijs-britseponden

Stijging goudprijs in Britse ponden (Bron: Goldprice.org)

Vlucht naar veiligheid

De toegenomen vraag naar goud hangt natuurlijk sterk samen met de stijging van de goudprijs. Het edelmetaal zit al sinds de renteverhoging van de Federal Reserve halverwege december vorig jaar in een opwaartse trend, maar door toenemende geopolitieke spanningen en zorgen over een harde Brexit kreeg goud nog wat meer wind in de zeilen als alternatieve veilige haven.

Vorig jaar werd er in de aanloop naar het Britse referendum al veel meer goud verkocht dan normaal. Bezorgde Britse spaarders kochten toen goud voor minder dan £900 per troy ounce. Toen de uitslag van het referendum bekend werd zakte de waarde van het Britse pond en steeg de goudprijs in deze valuta in één klap met meer dan tien procent. Sindsdien wordt er in heel Europa meer goud verkocht, omdat er door de opkomst van nationalistische en eurosceptische politieke partijen meer onzekerheid is gekomen over de toekomst van de Europese Unie en de euro.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders