Bundesbank publiceert lijst van goudbaren

768126-germany-gold-reserves-bundesbankDe Bundesbank heeft vandaag een gedetailleerde lijst gepubliceerd van alle goudbaren die onderdeel uitmaken van de Duitse goudvoorraad. Het goud van Duitsland ligt verspreid over vier verschillende locaties, namelijk Frankfurt, Londen, Parijs en New York. Van al deze locaties heeft de Duitse centrale bank een lijst gemaakt van de aanwezige goudstaven, inclusief de zuiverheid van iedere staaf.

De Bundesbank wil voortaan ieder jaar een nieuwe lijst van goudbaren publiceren. Duitsland heeft een goudvoorraad van ongeveer 3.384 ton, de tweede grootste publieke goudvoorraad ter wereld. Tegen de actuele goudprijs vertegenwoordigt deze voorraad een waarde van €107 miljard, dat is ongeveer twee derde deel van de totale reserves van de Bundesbank. De rest houdt de centrale bank aan in de vorm van valutareserves.

De goudreserve van Duitsland is de laatste jaren nauwelijks in omvang veranderd. Afgezien van een paar ton goud die de centrale bank jaarlijks beschikbaar stelt voor de productie van verzamelmunten en herdenkingsmunten verhandelt de Bundesbank geen goud. Uit het archief van Marketupdate haalden we een interessante grafiek over de omvang van de Duitse goudvoorraad van 1951 tot en met 2011.

gold-bar-list

duitse-goudvoorraad-verdeling

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders