Canada doet laatste goud in de verkoop

Canada heeft in februari het laatste deel van haar goudvoorraad verkocht. Eind vorig jaar stond er nog maar 3 ton goud op de balans en in januari werd daar al bijna 80% van verkocht. In februari werd het laatste deel van 21.851 troy ounce aan gouden munten ook in de verkoop gedaan. Daarmee is Canada de enige van alle G20 landen zonder een goudreserve.

canada-flagHet grootste deel van het Canadese goud werd in het verleden al op de markt gebracht. In 1965 lag er nog ongeveer 1.000 ton in de kluis, maar twintig jaar later was de helft daarvan al verkocht. Tussen 1990 en 2002 werd ook de tweede helft van de voorraad in hoog tempo van de hand gedaan.

“De goudreserve van Canada behoort tot de regering en worden aangehouden door het ministerie van Financiën. Besluiten ten aanzien van de goudvoorraad worden daarom door de minister van Financiën genomen”, zo verklaarde een woordvoerder van het ministerie. “Het besluit tot goud verkopen werd niet genomen vanwege een specifieke goudkoers. De verkoop is over een langere periode en op een gecontroleerde manier uitgevoerd.”

canada-goudvoorraad

Canada verkoopt volledige goudvoorraad (Bron: Canadese Ministerie van Financiën)

canada-gold

Canada heeft de afgelopen decennia al veel goud verkocht (Bron: Goldchartsrus)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.