Centrale bank Vietnam wil goudvoorraad uitbreiden

De centrale bank van Vietnam verwacht dat de goudprijs verder gaat dalen en wil daarom meer goud aan haar reserves toevoegen, zo schrijft de site Vietnamnet. Volgens Nguyen Quang Huy van de State Bank of Vietnam (SBV) zijn er veel redenen te bedenken voor de centrale bank om goud te kopen. Alle signalen wijzen erop dat de prijs de komende tijd nog verder kan dalen. Men verwacht nog steeds een herstel van de wereldeconomie en een afbouw van het stimuleringsprogramma van de Amerikaanse centrale bank. Ook verwachten veel analisten geen snelle stijging meer van de goudprijs.

Die omstandigheden zorgen ervoor dat steeds meer vermogen rendement zoekt in andere beleggingscategorieën als vastgoed en aandelen en dat goud daardoor steeds aantrekkelijker geprijsd wordt. De Vietnamese centrale bank wil voorkomen dat de goudprijs op de lokale markt te snel stijgt en koop daarom goud als de vraag vanuit de markt gering is. In Vietnam is men nog steeds gewend om een hogere goudprijs te betalen dan op de internationale goudmarkt. Het prijsverschil ligt momenteel op ongeveer 3,7 miljoen Vietnamese dong per tael, omgerekend ongeveer €98 per troy ounce.

De Vietnamese centrale bank is van plan om goud te kopen bij goudhandelaren en banken op de binnenlandse markt. Dat is ook de reden waarom de Vietnamese centrale bank heeft gewacht op een zwak moment in de goudmarkt. Ze kan nu goud kopen zonder de markt teveel onder druk te zetten.

gold-vietnam2

Vietnamese centrale bank overweegt goud te kopen

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over “Centrale bank Vietnam wil goudvoorraad uitbreiden

  • Jammer dat het maar een kleine speler is maar alle kopers zijn meegenomen .Hoe sneller het afgelopen is met het [kunnen] leveren met fysiek hoe beter ;-]

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *