Centrale banken kopen in juli opnieuw goud

Centrale banken hebben in juli opnieuw goud gekocht. Turkije voegde 22,5 ton goud aan haar reserves toe, waarmee de totale goudvoorraad van dat land naar 464 ton stijgt. Indien we de goudvoorraden van het IMF en de ECB niet meetellen houdt Turkije elfde plaats op de wereldwijde ranglijst van landen met de grootste goudreserves. Ook veertien andere centrale banken hebben in juli goud gekocht, waaronder die van Rusland, Azerbeidzjan, Frankrijk, Kazachstan, Mozambique en Guatemala. Rusland kocht 6,345 kilo goud en bezit nu in totaal 1.002,8 ton van het gele metaal.

Centrale bank kopen zijn sinds 2010 weer netto kopers van goud, nadat ze twee decennia lang netto verkopers waren. Vooral opkomende landen kopen goud om hun reserves de diversificeren. Met fysiek goud kunnen ze een mogelijke devaluatie van valuta opvangen. De financiële crisis in 2008 en de stimuleringsprogramma’s die daarop volgden brachten het goud weer terug op het netvlies van centrale bankiers.

Drie centrale banken verkochten een minimale hoeveelheid goud, namelijk die van Mexico, Denemarken en Canada.

Goudprijs stijgt

In juli steeg de goudprijs in dollars met 7%, nadat de prijs eind juni een bodem vormde op $1.180 per troy ounce. Inmiddels staat de goudprijs op meer dan $1.424 per troy ounce, een stijging van 20,68% ten opzichte van het dieptepunt van twee maanden geleden.

goldbars3Centrale banken kopen opnieuw goud, Turkije kocht zelfs 22,5 ton

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders