China breidt goudreserve uit met 19 ton

Deze bijdrage is afkomstig van Hollandgold

De Chinese centrale bank heeft in de maand juli 19 ton goud aan haar reserves toegevoegd, zo schrijft de Financial Times. Daarmee groeit de totale omvang van de goudvoorraad naar 1.677 ton, goed voor een vijfde plaats op de ranglijst van landen met de grootste goudreserves.

Het is de tweede keer in een maand tijd dat China bericht naar buiten brengt over de omvang van haar goudreserve. Een maand geleden werd bekend dat China haar goudvoorraad had uitgebreid van 1.054 naar 1.658 ton. Dat is een toename van meer dan 600 ton sinds 2009, genoeg om Rusland voorbij te streven op de ranglijst van landen met de grootste goudreserves.

China wil dat de yuan wordt opgenomen in de Special Drawing Rights (SDR) van het IMF, maar daarvoor moet het land zich aan een aantal spelregels houden. Eén van die regels is het maandelijks publiceren van de omvang en de waarde van de goudreserve. China waardeert haar goudvoorraad naar de actuele marktprijs van goud.

Diversificatie

De Chinese centrale bank wil meer diversificatie aanbrengen in haar reserves en blijft daarom stelselmatig goud kopen. De Chinezen kunnen bijna geen beter moment kiezen om de goudreserves aan te vullen. De dollar staat relatief sterk ten opzichte van andere valuta, terwijl de goudprijs juist onder druk staat. China krijgt op dit moment dus veel goud voor haar dollarreserves.

De Chinese goudreserve is sinds 2001 ruim vier keer zo groot geworden. Destijds beschikte het land over een goudreserve vanm slechts 395 ton. De volgende grafiek uit het laatste kwartaalrapport van de World Gold Council laat zien hoe China stapsgewijs haar goudreserve heeft aangevuld.

chinese-gold-reserves

China heeft de laatste veertien jaar veel goud aan haar reserves toegevoegd

Centrale banken blijven goud kopen

Niet alleen de People’s Bank of China heeft de laatste jaren goud gekocht. Wereldwijd hebben centrale banken de afgelopen vijf jaar bijna onafgebroken edelmetaal aan hun reserves toegevoegd. Ondanks de daling van de goudprijs blijven centrale banken goud aankopen.

Volgens de World Gold Council zullen centrale banken dit jaar ongeveer 400 tot 500 ton goud aan hun reserves toevoegen. Dat is wat ons betreft een zeer sterk positief signaal voor de goudmarkt.

china-gold-fixing

Chinese centrale bank blijft goud kopen

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over “China breidt goudreserve uit met 19 ton

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders