China importeerde in 2014 minder goud uit Hong Kong

China heeft vorig jaar veel minder goud uit Hong Kong geïmporteerd dan in 2013, zo blijkt uit cijfers van het Hong Kong Census and Statistics Department. Netto werd er in 2014 in totaal 750 ton goud geïmporteerd, een daling van meer dan 32% ten opzichte van het totale volume van 1.108,8 ton in 2013.

Door de relatief stabiele prijzen waren Chinezen vorig jaar minder geneigd goud te kopen dan in 2013. Ook werden spaarders en beleggers door de stijgende aandelenkoersen aangemoedigd aandelen te kopen in plaats van goud. In december importeerde China netto 58,8 ton goud via Hong Kong, tegenover 87,2 ton in de maand november.

Geen verrassing

De daling van de import kwam niet als een verrassing, want in de eerste helft van dit jaar was de import al beduidend minder dan in dezelfde periode van 2013. Tegen het einde van het jaar trok de vraag naar goud in China weer aan, maar dat compenseerde slechts gedeeltelijk voor een bijzonder zwakke zomerperiode.

Helen Lau, analist van Argonout Securities Asia, verklaarde tegenover Bloomberg dat de daling van de import te verwachten was, vanwege de dalende verkoop van juwelen en andere luxe artikelen in China. Volgens Lau zal de vraag naar goud op de grootste goudmarkt ter wereld dit jaar stabiliseren, omdat Chinezen goud nog steeds zien als een vorm van vermogen en als statussymbool.

chinagold

China importeerde in 2014 minder goud uit Hong Kong

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders