China importeerde in juli 113 ton goud

China heeft in juli netto 113 ton goud geïmporteerd uit Hong Kong, zo schrijft Bloomberg. Dat is bijna 10% meer dan in de maand juni. Bruto importeerde het vasteland van China in juli 129 ton aan zuiver goud en sloopgoud, waarvan 16 ton weer terug ging naar Hong Kong. Chinezen blijven goud kopen, ondanks het feit dat hun munt in waarde blijft stijgen ten opzichte van de dollar.

De goudprijs is vanaf het dieptepunt in juni al met 18% gestegen, een stijging die voor een belangrijk gedeelte toegeschreven kan worden aan een grote vraag naar goud in Azië. Ook beleggers durven weer in te stappen, nu de goudprijs weer uit het dal geklommen is. Nu buurland India het kopen van goud probeert te ontmoedigen kan China de koppositie innemen als grootste afnemer op de wereldwijde goudmarkt.

China gaat voor goud

“De verkoopcijfers van goud zijn dit jaar bijzonder robuust. De hogere prijzen die op de Chinese markt betaald worden maken het voor importeurs aantrekkelijk om meer goud binnen te halen”, zo verklaarde Duan Shihua van het Shanghai Leading Investment Management Ltd grondstoffenfonds tegenover Bloomberg. In China steeg de premie die juweliers betalen voor goud in de maand juli naar omgerekend $27 per troy ounce.

Het lijkt erop dat de Chinezen dit jaar voor het eerst in de geschiedenis meer dan 1.000 ton goud kopen. Die voorspelling maakte de World Gold Council onlangs op basis van de extreem grote vraag naar fysiek goud in de maand april. China en India zijn samen verantwoordelijk voor ongeveer de helft van de totale jaarlijkse vraag naar goud. Vergeleken met een jaar geleden is de Chinese vraag naar goud met 70% gestegen. In juli 2012 kochten de Chinezen 75,8 ton goud.

Koos Jansen verzamelde data van de totale Chinese import van goud via Hong Kong, waaruit blijkt dat de Chinezen sinds 2011 massaal goud zijn gaan kopen. Over de eerste zeven maanden van 2013 is er cumulatief al 607 ton goud geïmporteerd, meer dan in heel 2012!

Import goud in China

Import goud in China (Bron: Koosjansen.blogspot.nl)

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *