China importeerde in juli 75,8 ton goud

Naast de aanzienlijke hoeveelheid goud die China de laatste tijd invoert is het land ook al vijf jaar de grootste producent van edelmetaal. Uit de Chinese goudmijnen werd in 2011 ongeveer 360 ton goud gedolven, goud dat waarschijnlijk grotendeels binnen de landsgrenzen is gebleven. Hoeveel goud er uiteindelijk in private handen terecht is gekomen en hoeveel er aan de nationale goudreserve is toegevoegd weten we niet, omdat China deze informatie al enige tijd niet meer doorgeeft aan het IMF.

In het lijstje van landen met de grootste goudreserve dat door het IMF wordt bijgehouden staat China op een zesde plaats met 1.054,1 ton goud. Maar het is zeer waarschijnlijk dat China in de loop der tijd veel meer goud aan haar reserves heeft toegevoegd, deels via import en deels via binnenlandse productie. De officiële goudreserve van China van 1.054,1 ton is al enkele jaren oud en het zou ons daarom niet verbazen als het dubbel zoveel blijkt te zijn (of nog meer).

De totale Chinese import van fysiek goud via Hong Kong bedroeg in de eerste zeven maanden van dit jaar 458,6 metrische ton. Daaaast werd  er in China in de eerste vijf maanden van dit jaar 140,7 ton goud gedolven, een stijging van 6,59% ten opzichte van de eerste vijf maanden van vorig jaar. Als we deze waardes zouden extrapoleren voor de rest van 2012 levert dat een totale goudimport van 786 ton en een binnenlandse productie van 378,43 ton op.

Zero Hedge weet verder te melden dat China voor het eerst in de geschiedenis twee keer zoveel buitenlandse reserves heeft omgezet in goud als in Amerikaanse staatsobligaties. Dat is een belangrijke ontwikkeling, omdat China de laatste tien jaar een aanzienlijke reserve van 'Treasuries' heeft verzameld. In 2001 bezat China nog ongeveer $100 miljard aan Amerikaans schuldpapier, inmiddels is dat al aangegroeid tot meer dan $1.000 miljard.

China importeerde in de eerste zeven maanden van dit jaar 458,6 ton goud vanuit Hong Kong (Bron: Zero Hedge)

De TIC-data laat zien dat China de laatste maanden beperkt reserves omzet in Amerikaanse staatsobligaties (Bron: Zero Hedge)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo