China importeerde in september 116,3 ton goud

China heeft in september bruto 116,3 ton goud geïmporteerd vanuit Hong Kong, zo schrijft Bloomberg op basis van de nieuwste importcijfers die vandaag werden vrijgegeven door het Hong Kong Census and Statistics Department. De bruto import viel in september een stuk lager uit dan een maand eerder, maar in vergelijking met dezelfde maand van vorig jaar ligt het bruto volume bijna 67% hoger. De netto import, het cijfer dat gecorrigeerd is voor de export van goud van China terug naar Hong Kong, kwam in de maand september uit op 109,6 ton. Dat is een minimale daling ten opzichte van de 110,2 ton in de maand augustus.

Chinese import van goud in 2012 en 2013

Chinese import van goud in 2012 en 2013

China blijft goud kopen

De Chinezen laten zich niet bepaald afschrikken door de dalende goudprijs van dit jaar. Integendeel, want China importeerde in de eerste negen maanden van dit jaar bruto 1.114,9 ton van het gele edelmetaal, een stijging van 91,6% ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar. De World Gold Council sprak eerder dit jaar de verwachting uit dat de Chinese import van het monetaire metaal dit jaar voor het eerst de mijlpaal van 1.000 ton zou overschrijden. Het lijkt erop dat die grens doorbroken zal worden, want na drie kwartalen staat de teller voor de netto import al op 826,03 ton.

De goudprijs daalde in de maand september voor het eerst in drie maanden tijd. Volgens Bloomberg daalde ook de premie op goud op de Chinese markt. In de maand september werd er in Shanghai gemiddeld een premie van $8,97 per troy ounce betaald, tegenover $13,57 premie in de maand augustus.

“De vraag naar goud zwakte in september een beetje af, omdat de Chinese goudmarkt gevoelig blijft voor de vooruitzichten voor de goudprijs”, zo verklaarde analist Wang Weimin van Dalian Fortune Futures Co. tegenover Bloomberg. “De lagere premie op goud is een goede indicator dat de Chinese investeringsvraag weer wat verzwakt is na de wilde duikvlucht van goud in april en juni”.

Ten opzichte van het begin van dit jaar staat de goudprijs bijna 20% lager in dollars en zelfs meer dan 23% lager in euro’s. Toch blijven grote afzetmarkten als China, Rusland en India dit jaar onverminderd goud kopen. In het geval van China is de import zelfs bijna verdubbeld ten opzichte van vorig jaar…

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

5 gedachten over “China importeerde in september 116,3 ton goud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo