China importeerde in november 42% minder goud

China heeft in november veel minder goud geïmporteerd dan een maand eerder, zo blijkt uit cijfers die de South China Morning Post vandaag publiceerde. De bruto import kwam in de maand november uit op 107,36 ton, tegenover 147,92 ton in oktober. Ook in november importeerde China bruto meer goud dan in 2012, maar het verschil ten opzichte van vorig jaar was in november het kleinst.

De netto import zakte in november met 42% ten opzichte van de maand ervoor. Werd er in oktober 131,19 ton goud geïmporteerd, in november was dat nog maar 76,39 ton. De zes maanden daarvoor lag de netto import nog stelselmatig boven de 100 ton goud.

Een goudhandelaar verklaarde tegenover de South China Morning Post dat het erop lijkt dat banken hun quota al bereikt hebben en dat de import daarom wat is teruggevallen. Een andere mogelijke verklaring is dat de vraag naar goud onder de Chinese bevolking is teruggelopen, omdat de prijzen in november relatief stabiel bleven. Koopjesjagers wachten op nog lagere prijzen of hebben in oktober al hun slag geslagen.

China grootste importeur van goud

China is momenteel de grootste importeur van goud, een rol die de afgelopen jaren vrijwel onafgebroken werd ingevuld door India. Door verschillende importbeperkende maatregelen in India is de import wat teruggelopen, maar het zal niemand verbazen dat een gedeelte via smokkel alsnog het land binnen is gekomen. De Chinese overheid wil de import van goud juist versoepelen, door het aantal bedrijven dat toegang heeft tot het import- en exportkanaal uit te breiden.

De onderstaande cijfers hebben alleen betrekking op de import van goud via Hong Kong en geven dus geen totaaloverzicht van de Chinese import van goud. We weten inmiddels dat er ook goud via Shanghai het land binnenkomt. Hoe die cijfers zich ten opzichte van elkaar verhouden, daar hebben we helaas geen data van. China blijft in dat opzicht een vrij gesloten land. Ook verstrekt het land slechts zeer sporadisch informatie over haar officiële goudreserve.

china-import-goud-november2013

Chinese import van goud in 2012 en 2013

Bruto versus netto import van goud in China

Bruto versus netto import van goud in China

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

2 gedachten over “China importeerde in november 42% minder goud

  • 24 karaat

    Reuters Singapore plaatst deze misleidende titel omdat de aanhoudende goudmetaal flow van West naar Oost, het $-regime lelijk dwars blijft zitten. Daarom moeten de www. perceptiemachines anti goud propaganda opvoeren.
    Alleen het lager duwen van de goudprijs verwachtingen weekt goudmetaal los bij de klassieke zwakke zwetende handjes die dan weer paniekeren. De prijsmanipulaties dor de moneymasters van het papiergoud levert hen ook dikke winsten op. De goud akkumuleende Aziaten hebben nog steeds baat bij deze win-win dynamiek.

    Beantwoorden
  • Ik heb dit bericht al eerder geplaatst bij Beurs en heb al 2 weken geleden gewaarschuwd dat we een dump zouden gaan krijgen. China heeft z`n 50 ton klaar staan om een dump te veroorzaken.

    Er gaan geruchten dat China al 10.000 ton goud zou hebben. Ik verwacht nog een laatste bloedbad alvorens we weer gaan stijgen.
    Ik denk dat China nog goud gaat dumpen om de goud en zilverprijs nog verder omlaag te duwen. Op die manier zullen ze snel hun verlies van de dump goed maken en nog voordeliger goud , zilver en goud-zilvermijnen op kunnen kopen. Dat zou ook de lagere aankopen van november verklaren.

    Alleen zij die een sterke maag hebben en het voor de lange termijn hebben gekocht zullen winst gaan maken de rest zal huilend achterblijven en het gaan vervloeken als het weer gaat stijgen.

    Op het moment het weer gaat stijgen zal het vrijwel onmogelijk worden om nog aan fysiek goud en zilver te komen en zullen we de prijzen door het dak zien gaan.

    Ik heb het al enkele weken geleden gezegd dat deze dagen uitstekend zijn om de prijs te manipuleren en dat zien we dan ook gebeuren. Veel mensen zijn op vakantie en als ze terugkomen is hun goud verkocht door alle stop-loss. Dit kan wel duren tot enkele dagen na Nieuwjaar..
    Iedereen weet dat de vraag in deze maanden naar fysiek goud in heel Azie op het hoogtepunt is rond alle feestdagen en dat er nieuwe verkoop records gebroken gaan worden en toch daalt de prijs….raar….. nee, manipulatie.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo