China importeerde opnieuw minder goud in april

China heeft in april voor de derde maand op rij minder goud geïmporteerd, zo blijkt uit de laatste cijfers van het Hong Kong Census and Statistics Department. Netto importeerde China 67,04 ton goud uit Hong Kong, het laagste volume in meer dan een jaar tijd. Vergeleken met een maand eerder daalde de import van goud via Hong Kong met ruim 21,2%, want maart kwam het totaal uit op 85,13 ton. Vergeleken met een jaar geleden daalde de import met ruim 11,6%, want in april 2013 werd er nog bijna 77 ton goud geïmporteerd via Hong Kong.

“Banken hebben nog voldoende voorraad van importen die ze eerder dit jaar deden. In sommige gevallen is er zelfs voorraad van eind vorig jaar die weggewerkt moet worden. Men wacht met nieuwe importen tot de oude voorraden zijn weggewerkt”, zo verklaarde een goudhandelaar uit Shanghai tegenover de Economic Times of India.

China importeerde in april opnieuw minder goud uit Hong Kong

China importeerde in april opnieuw minder goud uit Hong Kong

Chinezen kopen minder goud?

De cijfers suggereren dat de vraag naar fysiek goud ook in China begint af te nemen. Die trend komt overeen met de cijfers die de World Gold Council onlangs publiceerde over de wereldwijde vraag naar goudbaren en gouden munten in het eerste kwartaal van 2014. Ook de daling van de premie op goud in China wijst erop dat de goudmarkt in China weer wat rustiger is geworden.

Toch gaat het te ver om op basis van deze importcijfers alleen een conclusie te trekken over de stand van de Chinese goudmarkt. Sinds vorig jaar importeert China ook rechtstreeks goud via Shanghai en Shenzhen. In de nabije toekomst zal er ook goud via Beijing geïmporteerd worden. Omdat we daar geen cijfers van hebben kunnen we geen totaalbeeld schetsen van de Chinese goudmarkt. Ondanks dat geven de importcijfers van het Hong Kong Census and Statistics Department een indicatie van de Chinese vraag naar het gele metaal.

Recordjaar

Vorig jaar importeerden Chinese banken een recordhoeveelheid van 1.158,16 ton goud uit Hong Kong. Door de daling van de goudprijs ontstond er een run op het edelmetaal, maar nu de prijs stabiliseert neemt de belangstelling af. Toch werd er in de eerste vier maanden van dit jaar mer goud geïmporteerd via Hong Kong dan in dezelfde periode van vorig jaar. Het totaal voor dit jaar staat na vier maanden op 347 ton, terwijl dat vorig jaar na vier maanden 294 ton was. Als de importen later dit jaar weer aantrekken kan het recordjaar 2013 opnieuw overtroffen worden.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

2 gedachten over “China importeerde opnieuw minder goud in april

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders