China introduceert nog dit jaar goud fixing in yuan

Deze bijdrage is afkomstig van Goudstandaard

De Shanghai Gold Exchange (SGE) lanceert eind dit jaar een nieuwe goudprijs fixing in Chinese yuan, zo verklaarde een woordvoerder van de Chinese goudbeurs tegenover Reuters. De afgelopen jaren is China uitgegroeid tot de grootste goudmarkt ter wereld. Het is niet alleen de grootste consument, maar ook de grootste producent van edelmetaal met een jaarlijkse goudmijnproductie van ruim 420 ton. Desondanks heeft het land weinig invloed op de prijsvorming van goud.

Tot en met maart dit jaar bepaalde een groepje van vijf Westerse banken de dagelijkse referentieprijs voor goud via de ‘Londen Gold Fix’. Onder druk van toezichthouders werd deze procedure geschrapt en kwam er een meer transparante LBMA Gold Fixing. Daar doen nu al tien banken aan mee, waaronder de Bank of China. De Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) heeft ook al belangstelling getoond om deel te nemen aan deze nieuwe LBMA goudprijs fixing.

Goudprijs fixing in yuan

Bij de LBMA Gold Fix wordt de dagelijkse referentieprijs voor goud alleen in dollars, euro’s en Britse ponden vastgelegd. Voor de goudprijs in de Chinese valuta moet tot op heden een conversie worden toegepast op basis van de wisselkoers van dat moment. Een alternatieve goudprijs fixing in de Chinese yuan via de Shanghai Gold Exchange moet deze conversie overbodig maken. De nieuwe Aziatische goudprijs fixing moet dan ook gezien worden als een aanvulling op de LBMA Gold Fix, niet als een vervanger ervan.

“We zullen de renminbi fixing op het juiste moment introduceren, hopelijk eind dit jaar. Het doel is om een meer gediversifieerde benchmark te geven aan de goudmarkt”, zo verklaarde Shen Gang, vice-president van de Shanghai Gold Exchange tijdens het LBMA Bullion Market Forum in Shanghai. De woorden van Shen bevestigen dat de plannen voor een Chinese goudprijs fixing al in een vergevorderd stadium zijn. Eerder dit jaar schreven we al over een alternatieve goudprijs fixing via de goudbeurs van Shanghai.

china-gold-bars

China introduceert nog dit jaar goud fixing in yuan

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders